Odalsportalen – – «Stiggarti» med klatrepark

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Veldig snart åpner Odalens første.

  I starten av oktober er det endelig klart for åpningen av klatreparken og aktivitetsområdet Stiggarti i nærheten av Styggåa ved Setersjøen i Nord-Odal.

  Her blir det 12 spektakulære aktiviteter som både små og store kan boltre seg med. Det langsiktige målet er å kunne tilby klatring, rappellering, juving og padling som aktiviteter i et komplett aktivitetsområde.

  Det er Odal Turlag som står bak, og leder Knut Lysell og Hjalmar Nergaard gleder seg stort til åpningen.

  – Vi ønsker å gi barn og unge et tilbud i friluftsliv som er spennende og utviklende. Aktivitetene utfordrer blant annet styrke, balanse, koordinasjon og mot. Vi håper dette faller i smak hos odølingene og vi er sikker på at alle som besøker området synes at dette er «stiggarti», sier de to.


  • Se bildene


  Utallige dugnadstimer

  Ideen fikk turlaget i fjor og i april i år begynte de på jobben. Bak står over 700 timer med dugnad og hardt arbeid av 50 frivillige. 

  I tillegg til egne midler har Odal Turlag fått støtte av Gjensidigestiftelsen, og fra lokalt næringsliv, Nord-Odal kommune samt Hedmark fylkeskommune.

  I første fase er det bygget to klatreløyper – en grønn og en rød. Den grønne har ni ulike elementer cirka tre meter over bakken, og her må klatreren være over 115 cm høy. 

  Når det gjelder den røde løypa, så krever den at klatreren er minimum 150 cm. Her skal du krysse 15 meter over Styggå på en spektakulær hengebro. Videre tar du deg opp til toppen før du kjører en 90 meter lang såkalt zipline 25 meter over åa.

  Godkjent og kontrollert

  Sikkerheten i klatreparken er kontrollert og godkjent av Park- og Tivolitilsyn ved Per Ole Bjørklund sammen med Nergaard i turlaget.

  Du er hjertelig velkommen til den offisielle åpningen lørdag 3. oktober kl. 12:00.

  – Vi håper på bra besøk, men parkeringskapasiteten er begrenset. Derfor er det best om flest mulig får samkjørt. Det blir anledning til å prøve løypene, men med mye folk må vi begrense til en runde per person, og barn under 12 år må ha med en voksen i løypa. Velkommen, sier Nergaard.

  Nå starter jobben med å skape innhold i aktivitetsområdet. Siden drift av en klatrepark er underlagt strenge regler, så vil det kun er mulig å bruke området når det er aktiviteter der. Til nå har syv personer tatt redningskurs, og det er flere ønsker å ta kurs, ifølge Odal Turlag. 

  – Vi er avhengig av å ha mange som har tilstrekkelig kompetanse til å arrangere aktiviteter, sier han.

  Les mer om parken her

  STIGGARTIG: Her kommer det til å bli mye moro både for store og små. FOTO: Odal Turlag GODKJENT: Her er Hjalmar Nergaard (t.v) og Øivind Strand fra Odal Turlag med beviset på at parken er godkjent og trygg. FOTO: Odal Turlag