Odalsportalen – Invitert til kongelig hagefest

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Sondre Skytteren er en av de heldige som er invitert til Lillehammer i morgen for å spise lunsj med Kongen.

  «Hvorfor meg?» var spørsmålet Sondre Skytteren stilte seg selv da han fant invitasjonen fra Hans Majestet Kongen til hagefesten på Maihaugen 13. juni. 

  — Jeg fikk invitasjonen i posten. Et veldig formelt brev, som så veldig viktig ut. Når jeg så at det var mitt navn på den be jeg litt overrasket. Til slutt så jeg at det var fra Hans Majestet Kongen, og en invitasjon til hagefesten på Maihaugen. Da stilte jeg meg selv spørsmålet: hvorfor meg?

  Bursdagsfeiring på kongelig hagefest

  Til sammen 300 fra Hedmark og 300 fra Oppland er invitert til den kongelige hagefesten på Maihaugen på Lillehammer i morgen. Og det er fylkesmannen i samarbeid med de ulike kommunene i fylkene som velger ut hvem som blir invitert.

  — Det kan være flere grunner til at jeg blir invitert, men jeg tror det er fordi jeg fikk tittelen «Årets forbilde 2016» i Norges Orienteringsforbund i fjor, også har jeg bursdag den dagen hagefesten er, forteller Skytteren. 

  Han gleder seg stort til hagefesten, og har gått til innkjøp av en ny dress for anledningen. 

  — Jeg gleder meg veldig. Dette er ikke noe som skjer hver dag. Fordi jeg føler anledningen er såpass viktig, har jeg kjøpt meg ny dress. Og jeg skal selvfølgelig prøve å få snakket med kongefamilien når jeg først er der, sier Skytteren. 

  ÉN AV 300: Det er 300 fra Hedmark og 300 fra Oppland som er invitert til hagefesten på Maihaugen i morgen, 13. juni. FOTO: Privat ÅRETS FORBILDE 2016: Sondre tror en av grunnene til at han er invitert er fjorårets tildeling som «Årets forbilde 2016» i Norges Orienteringsforbund. FOTO: Privat