Odalsportalen – Verdensrekordforsøk med O-laget

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  230 elever fra Nord-Odal var med på å gjøre Verdens orienteringsdag til et rekordforsøk.

  Sammen med Nord-Odal ungdomsskole og 5., 6. og 7. klasse ved Garvik skole, feiret Odal O-lag Verdens orienteringsdag i går 11. mai. I strålende solskinn kunne til sammen rundt 230 elever begi seg ut på skogsløp, sprint og kjegleutfordringer ledet av lærere fra skolene og medlemmer fra O-laget.

  Orientering står som et eget kompetansemål i læreplanen for kroppsøvingsfaget, og Willy Lindemark roser skolene for samarbeidet. 

  — Det passer jo veldig bra når elevene har dette i læreplanen, og skolen takket ja til arrangementet med en gang vi spurte, forteller Lindemark. 

   

  Verdensrekordforsøk

  Målet med Verdens orienteringsdag er å gi flest mulig barn og unge i hele verden spennende og inspirerende orienteringsopplevelser, og å gjøre idretten kjent for flere. Mer enn 60 land var i år med å markere dagen

  Spesielt for årets markering var et verdensomspennende Guinness rekordforsøk i antall som deltar i orienteringsaktivitet på en dag, som betyr mer enn 250 000 deltagere. Alle gjennomførte aktiviteter loggføres hos Norsk Orientering, som sender informasjonen videre hvor den inngår i rekordforsøket.

  Aktivitetene til elevene i Nord-Odal blir registrert i verdensrekordforsøket.

  Verdens orienteringsdag

  PÅ LAG MED SKOLEN: Orientering står som en del av kompetansemålene for elevene i kroppsøving, derfor samarbeider O-laget og skolen godt sammen. F.v.: Willy Lindemark, Ragnhild Øksdahl og Jonas Bekken. INTERNASJONALT: Det internasjonale Orienteringsforbundet inviterte til Verdens orienteringsdag 11. mai 2016. Norsk Orientering deltok.