Odalsportalen – Nord-Odal idrettslag er født

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Det er skrevet historie i dag – nå er navnet og logoen til det nye idrettslaget klart.

  Det er fullsatt i auditoriet på Nord-Odal ungdomsskole mandag kveld. Nærmere 60 stemmeberettigede har trappet opp til årsmøtet og for å stemme over hva idrettslaget i Nord-Odal skal hete. 

  Før et par formaliteter blir det pause med kaffe og kringler, men det er det nye navnet og den nye logoen alle venter på. 

  Så stemmes det.

  Årsmøtet ender opp med å stemme på to alternativer etter at Odølingen idrettslag blir vraket. Dermed gjenstår navnene Nord-Odal idrettslag og Odal idrettslag. 

  Med 43 mot 16 stemmer er svaret klart – det nye idrettslaget skal hete Nord-Odal idrettslag.

  Folk klapper, men én føler trang til å rope ut sin misnøye.

  – Nå mælder je mæ ut!

  Folk ler og han legger raskt til:

  Vi skær da slø sammen til Odal kommune snart, så da kan vi vel hete Odal idrettslag.

  I mål med navn og logo

  Det var i november i fjor at det historiske vedtaket ble gjort. Da ble de fire idrettsklubbene i kommunen, Sand IF, Bruvoll BK, IL Mogutten og Austvatn FK, til én.

  Lena Sundet Grinna har vært med helt fra starten, og fra idéen ble lansert allerede for seks år siden. 

  – Endelig! Jeg er veldig fornøyd med hele prosessen og glad for at vi endelig har fått alt på plass. Personlig skulle jeg ønske det ble et navn som omfavner alle våre medlemmer som er både fra Nord-Odal og Sør-Odal. Men demokratiet har talt, jeg er lojal til beslutningen og det ble et klart flertall, sier Grinna i styret som ble opprettet for å løse sammenslåingen.

  Nord-Odal idrettslag har nå totalt 1.050 medlemmer samt friske oppstartsmidler på 75.000 kroner fra Nord-Odal kommune og 50.00 kroner fra Odal sparebank. Laget starter opp med fotball, ski og skøyter, men tar også sikte på å få i gang friidrett, håndball, turn og hopp.


  – Stolt og glad

  Etter sammenslåingen i fjor har innbyggerne fått sagt sin mening om hva det nye laget skal hete og hvordan logoen skal se ut. Og i dag etter avstemningen ble vinnerne av logo- og navnekonkurransen offentliggjort.

  Seieren gikk til Tove Lise Bunes for beste navn og Kaja Grinna for beste logo.

  – Jeg er litt stolt og glad over at denne logoen skal være med idrettslaget i forhåpentligvis mange, mange år framover, sier Grinna.

  – Og jeg er veldig takknemlig for at årsmøtet gikk min logo. Jeg har jobba mye med den og jeg synes den representerer Nord-Odal godt – med Storsjøen, Råsen og skog.

  Bunes er enig.

  – Ja, og det var derfor jeg foreslo Nord-Odal idrettslag fordi det sier noe om hvor vi er geografisk og det er vår identitet, sier hun. 

  Styret er på plass

  Det er intet årsmøte uten valg av styre. Den nye lederen av det nyfødte idrettslaget er Lasse A. Weckhorst. 

  Styrets øvrige seks medlemmer er nestleder Randi Merete Ødegård, kasserer Bjørn Harald Bakkerud, sportslig leder Ronny Østmoen, sekretær Siw Trøbråten, anleggsleder Kristian Nygård og husleder Jan Benny Nyborg.

  Dette var valgkomiteens innstilling, og den var det full enighet om – den ble enstemmig vedtatt.

  STEMMING PÅGÅR: Det stemmes over de to forslagene – Nord-Odal idrettslag eller Odal idrettslag. Odølingen idrettslag ble vraket før endelig avstemning. Med 43 stemmer mot 16 er det klart at det nye idrettslaget i kommunen skal hete Nord-Odal idrettslag. NAVNEKONKURRANSE: Blant 11 navneforslag i konkurransen, gikk interimstyret for tre alternativer som det skulle stemmes over. Årsmøtet havnet på Tove Lise Bunes sitt navneforslag, og hun ble dermed vinneren av konkurransen og et gavekort. LOGOKONKURRANSE: Etter navnekonkurransen ble det lansert logokonkurranse i vinter, hvor Kaja Grinna sendte inn sitt bidrag. Kriteriene var at logoen skulle være tidløs, tydelig, ha identitet og representere fargene til de fire idrettsklubbene. Blant indianerlogo og andre, gikk Grinnas forslag videre i konkurransen. Mor Lena Sundet Grinna meldte seg forøvrig inhabil da denne avgjørelsen ble tatt. Her mottar Kaja Grinna heder og ære samt et gavekort fra Ronald Andersen i interimstyret. BLÅTT: Nora Bothner og Osabella Valentic viste fotballdraktene til det nye laget. Nå skal navn og logo trykkes på de blå draktene. FOTO: Gunnar Nygård