Odalsportalen – Fra North Idaho til Nord-Odal

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Det ble en Norgestur utenom det vanlige for damene på slektsbesøk i Nord-Odal.

  Det var ikke bare fremmøtte Nord-Odølinger som fikk se kongeparet onsdag formiddag, men også noen heldige damer fra North Idaho og Washington state i USA. 

  Gale Harbinson fra North Idaho er i Nord-Odal sammen med sin mor Betty Oppen Stone, og venninnene Connie Curry og Susan Ayerle fra Washington state for å besøke sine tremenninger i Mo. Å få oppleve et kongelig besøk på turen var ekstra stas. 

  — Vi bor i en koselig hytte ved Storsjøen og synes det er helt fantastisk å være her. Ekstra gøy er det jo selvfølgelig å få se den norske Kongen og Dronningen, og det virker som dere nordmenn har ekstra godt forhold til kongefamilien deres! Det er jo aldri noen som sier noe annet enn godt når de snakker om dem, sier Harbinson.

  Bestefar fra Nord-Odal

  Det er Harbinson sin morfar, Betty sin far, som er fra Nord-Odal. Det er heller ikke første gangen de er på besøk i Nord-Odal. 

  — Min mors far ble født i Oslo i 1879, og flyttet opp til Mo i 1887. Naturen her minner veldig mye om Idaho, og jeg kjenner igjen flere av plantene og blomstene dere har her. Vi har akkurat de samme hjemme, forteller Harbinson.

  Damene skal være i Nord-Odal noen dager til før de reiser videre ned til Stavanger hvor Ayerle har familie. 

  BESTEFAR FRA NORD-ODAL: Det er Harbinson sin morfar, altså Oppen Stone sin far som er fra Nord-Odal. Han kom hit som 16 åring i 1887. KONGEN KOMMER: Skolebarn og barnehagebarn var alle samlet for å ta imot Kongen og Dronningen når de ankom Mapei.