Odalsportalen – Politiske motstandere – skulder ved skulder om inkludering

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Mette Haugland


  To formidable damer i norsk samfunnsliv møtes på Morodalsfestivalen i sommer.

  Årets festivalprogram i Morodalsfestivalen begynner å bli klart, og til sommeren skal igjen flere hundre samles utenfor Milepelen kulturhus på Sand til musikk, kunst, debatt, samtaler og annet moro.

  I år kommer to formidable damer i norsk samfunnsliv, nemlig aktivist og forfatter Kim Friele og Høyre-politiker Astrid Nøklebye Heiberg. Disse skal møtes til det årlige arrangementet «Samtalen om inkludering».

  Det blir et spennende møte – et møte som trolig topper fjorårets samtale mellom Kåre Willoch og Sigbjørn Johnsen, forteller Kjell Grinden i Morodalsfestivalen.

  – Kim har fortalt at hun og Astrid var bitre politiske motstandere og kranglet så busta fauk på 1960-tallet, før de stod skulder ved skulder på barrikadene for avkriminalisering og fjerning av homofili som psykiatrisk sykdomsdiagnose på 1970-tallet. Siden da har de nærmest vært venninner, og de kjemper begge for inkludering. Vi gleder oss veldig til å høre deres historier!


  – En inkluderende festival

  Arrangemnetet blir ledet av Bjarne Haug Thesen, og det blir et musikalsk pauseinnslag med musikeren fra Østre Toten, Knut Anders Sørum. Deretter blir det musikalsk pub-aften i kulturhuset i Nord-Odal hvor det blir konsert med Sørum.

  Det er lørdag 18. juni at det braker løs med Morodalsfestivalen 2016, en festival som har blitt arrangert siden 2009 og er en inkluderende musikkfestival for utviklingshemmede og alle som liker musikk og moro. 

  På årets program står blant annet Ravi, Ramblin Horses, Sputnik, Return og Contrazt.

  En rekke lokale lag og foreninger støtter årets festival, blant dem Nord-Odal sanitetsforening. Festivalen har også fått en finfin førjulsgave fra Gjensidige Stiftelsen i desember i fjor.

  I fjor var 1.700 festivalglade mennesker med på å sette solid publikumsrekord. På scenen sto blant annet Angelina Jordan, Jesper Jenset, Jenny Jensen, Roar Michel, Samspillbandet og United by Music.

  Morodalsfestivalen 2016

  Relevante lenker

  PUBLIKUMSREKORD: Morodalsfestivalen 2015 hadde til sammen 1.700 besøkende, noe som er rekord. I år står Contrazt, Ravi, Return, Sputnik, Ramblin’ Horses og United By Music på scenen. ARKIVFOTO: Mette Haugland MORODØLINGER: Med kreamikk-bolle av Gunnvor Skog og diktet «Stønna» av Hans Ludvig Fredheim ble Kåre Willoch og Sigbjørn Johnsen utnevnt til Æres-Morodølinger. ARKIVFOTO: Mette Haugland KOMMER: Det blir også konsert med komponist, musiker og sanger Knut Anders Sørum fra Østre Toten. PRESSEFOTO