Odalsportalen – Liv Natalie gjør musikal-suksess

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Publikumssuksessen i Kristiansand Dyrepark er en publikumssuksess med Odalens egen Liv Natalie Nymo (25) på rollelisten.

  Hun har vært et kjent fjes i teateroppsetninger rundt om i Odalen og i kulturskolen. Og i sommer har Liv Natalie Nymo på 25 år fra Sand i Nord-Odal spilt Bestemor Skogmus i Kristiansand Dyrepark sin nye storsatsing Hakkebakkeskogen. 

  I et spesiallaget tribunetog blir publikum tatt med på en 40 minutters reise gjennom Egners univers gjennom skogen. Toget har avgang hvert kvarter, noe som i løpet av sommeren blir til 10.000 scener og 600 forestillinger.

  Det har igjen ført til suksess med nærmere 176.000 besøkende. 

  – Jeg har aldri spilt så mange forestillinger på én dag før og har heller aldri hørt om noe lignende konsept tidligere. Derfor er det veldig unikt, spennende og utfordrende å være med på. Det er i tillegg veldig artig at det kommer besøkende fra hele Norge. Jeg har sett og møtt mange odølinger i parken. Det er så gøy å spille når man har noen kjente blant publikum, forteller hun.


  • Se billedserie

   

  Fant musikken på kulturskolen

  Til vanlig arbeider Nymo som freelancer. Hun har jobbet i NRK Super i tre år som skuespiller, og har vært å se i blant annet «Barnas Supershow»
  og «Sommeren med pappa».

  Men det er musikken som ligger hjertet nærmest. 

  – Jeg er glad for at jeg fortsatt får jobbe med musikk. Det har ligget mitt hjerte nær fra jeg begynte med musikkundervisning i kulturskolen i Nord-Odal, forteller odølingen som opprinnelig er fra Masi og Karasjok i Finnmark.

  Nymo underviser også på en musikalskole i Oslo som heter West End Studios. Her er hun musikalsk ansvarlig for kompaniet deres og underviser ellers på kveldstid, barn og unge fra 2-20 år.

  På CV-en står også kjente navn som Stjernekamp, Melodi Grand Prix og Rikskonsertene.

  I år er hun også å finne som dukkespiller i dukketeatret «Rodde & Kikkan». Den jobben kom etter eksamensforestillingen, hvor hun spilte med en dukke og senere kom i kontakt med en dukkespiller på Oslo Nye teater. 

  Rødhette i Odalen

  Tidligere i vår, under Norgesturnéen med barneforestillingen «Rødhette og Ulven», åpnet muligheten seg for at skuespilleren fikk vist seg frem på hjemmebane i Odalen. 

  Drømmen gikk i oppfyllelse på en litt spesiell måte. Hun måtte finne noen som ville sponse eller kjøpe en forestilling.

  – Det var en helt spesiell opplevelse å få spille hjemme. Vi besøkte alle barneavdelingene på sykehusene i Norge, og på vei til Elverum spurte jeg produsenten om vi kunne spille i Odalen. Han sa det var mulig om noen ønsket å sponse eller kjøpe en forestilling. 

  Dermed stilte ordfører i Nord-Odal Lise Selnes opp sammen med kommunalsjef for oppvekst og kultur i Sør-Odal Olaug Jeksrud og Lilleseth Kjetting – som alle tre sponset én forestilling hver.

  Det er Nymo veldig takknemlig for.

  – Jeg vil gjerne få takke alle i Odalen som gjorde det mulig å sette opp Rødhette og Ulven.

  FOTO: Alf Magne Grindhaug FOTO: Alf Magne Grindhaug FOTO: Kristiansand Dyrepark TOGREISE MED EGNER: Her er det spesiallagde tribunetoget hvor publikum blir tatt med på en 40 minutters reise gjennom Egners univers gjennom skogen. FOTO: Kristiansand Dyrepark