Odalsportalen – Folkefest hos Mapei

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Odølingene kjente sin besøkelsestid, og lagde folkefest for kongeparet da de besøkte Mapei tidligere i dag.

  Skoleklasser fra både Sand og Gardvik, samt barn fra barnehagene i kommunen ønsket Kongen og Dronningen velkommen med flagg og hurrarop når kongeparet besøkte Mapei i Nord-Odal i dag. 

  Kongeparet ble tatt imot av fylkesmann Sigbjørn Johnsen, ordfører i Nord-Odal Lise Selnes, politimester Johan Brekke og administrerende direktør for Mapei Trond Hagerud. Villiam Lensbakken (5 år) og Isabella Valentic (15 år) overrakte en bok full av tegninger til kongeparet. 

  I auditoriet fikk kongeparet en kort velkomst av Hagerud, og en presentasjon av hva Mapei gjør med tanke på fagopplæring og en presentasjon av «Matteknekker’n.»

  Se bildegalleriet fra kongeparets besøk lengre ned i saken. 

  Fikk Dronningen som borddame

  Kongeparet spise så lunsj i kantinen på Mapei sammen med noen ansatte, før omvisningen gikk videre til FoU-labben hvor M.Sc. Group Manager R&D Kine Bucholdt Jonassen snakket om hva man gjør i labbet, og fokuset bedriften har på anvendt forskning blant annet.

  Mens ordfører Lise Selnes sammen med Martin Torstensen fikk Kongen til bords, var det lærlingen Amandus Øiongen som fikk æren av å være dronningen sin bordkavaler. Håkon Nyløkken og Marius L. Sund som også er lærlinger ved Mapei fikk også sitte ved Dronningens bord sammen med fylkesmann Sigbjørn Johnsen og admin. direktør i Mapei Trond Hagerud. 

  Videre snakket faglaborantene Atle Løvås og Gro Jokumsen om hva det vil si å ha fagbrev i Mapei, og hvordan man kan ta utdanning både før-, og underveis i arbeidsforholdet. 

  40 år siden sist

  Det er snart 40 år siden kongeparet sist besøkte Nord-Odal, da som kronprinspar. 

  29. september 1977 var de blant annet innom skolene i Mo der de ble tatt i mot av ordfører Einar Olav Skogholt og rektorene Harald Rogstad og Øivind Øiseth. Gunnar Nygård foreviget det hele, og bildene kan du se lengre ned i saken. 

  • Se Nord-Odal kommune sine bilder fra besøket HER

  Jubilanter

  Besøket hos Mapei er nest siste stopp for kongeparets innenlandsreise. Reisen er en del av markeringen for Kongeparets 80-årsdager.

  Men det er ikke bare kongeparet som har jubileum i år, også Mapei feirer i år 80 år som bedrift. 

  FIKK FOREDRAG: I auditoriet holdt Trond Hagerud en presentasjon for kongeparet av hva Mapei gjør med tanke på fagopplæring. OVERLEVERTE TEGNINGER: Villiam Lensebakken (t.v) og Isabella Valentic overleverte et hefte med tegninger til kongeparet. Her sammen med adm. direktør i Mapei Trond Hagerud. SNART 40 ÅR SIDEN: Sist kongeparet var i Nord-Odal var da som kronprinspar. 29. september 1977 var de blant annet innom skolene i Mo og ble tatt i mot av ordfører Einar Olav Skogholt og rektorene Harald Rogstad og Øivind Øiseth. FOTO: Gunnar Nygård