Odalsportalen – Jenny (11) spilte for Dronning Sonja i Operaen

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Fiolinisten fra Nord-Odal har hatt en helg fullspekket av folkemusikk sammen med Hedmark Juniorspellemannslag.

  I helgen har folkemusikere og folkedansere over hele landet satt sitt preg på hovedstaden, og en av dem var Jenny Aalborg fra Nord-Odal med fiolinen sin.

  Søndag kveld spilte 11-åringen på Meisterkonserten 2014 i Operaen sammen med Hedmark Juniorspellemansslag, som ble norgesmestere i Landskappleiken tidligere i år.

  Salen var fullsatt og blant gjestene var selveste Dronning Sonja.

  – Det var kjempegøy og veldig morsomt. Dronningen var jo der, og jeg fikk spille sammen med alle vennene mine og være på samme scene med de som vant landskappleiken tidligere år. Det var stort, forteller hun.


  Norgesmestere for tredje gang

  Meisterkonserten er et utvalg fra sommerens kappleiker med nærmere 100 norgesmestere over hele landet i aldersspennet 12 til 80 år. Landskappleiken ble arrangert i Geilo i juni og samlet nærmere 1400 aktive spellemenn, folkesangere og folkesangere over hele landet seg for å konkurrere. 

  Her deltok Jenny Aalborg sammen med Hedmark Juniorspellemannslag som gikk av med seieren for tredje året på rad i klassen lagspel junior. 

  De oppnådde en poengsum på 112 poeng, noe som er 15 poeng foran andreplassen.

  Konkurrerte med «Je veit ei vakker jente»

  Dagen før Meisterkonserten deltok Jenny i Oslokappleiken 2014 med en vals sammen med Hedmark Juniorspellemannslag og deretter spilte hun solo. 

  Her fremførte den 150 år gamle folkevisa fra Sør-Odal «Je veit ei vakker jente» som en polsdans, en vise som er skrevet av dikteren fra Fulusagen ved Odals Verk, Georg Robert Schirmer.

  Jenny var yngste deltaker og ble nummer fire av seks i juniorklassen.

  – Jeg var egentlig mest nervøs under soloen, men det gikk det bra og jeg er fornøyd. Da jeg var ferdig tenkte jeg: Ok, nå er det bare Operaen igjen. Jeg var litt nervøs her også, så det var godt å høre den store applausen da det var over, forteller Jenny,som går i 6.klasse ved Sand sentralskole. 

  Drømmer om å leve av musikken

  11-åringen har spilt fiolin siden hun var fem år gammel, og spiller både folkemusikk og klassisk. 

  Hun har spilt mange konserter og gjort seg bemerket også utenfor kommunens grenser med vakkert fiolinspill. Tidligere i år ble hun tildelt Kulturstipendet 2014 av ordfører i Nord-Odal Lise Selnes.

  Etter helgens mange opptredener gir det mersmak til å fortsette, forteller hun.

  – Jeg får absolutt lyst til å fortsette å spille fiolin. Men jeg vil ikke ha så store ambisjoner fordi jeg vet at dette er en vanskelig bransje, men jeg har veldig lyst til å kunne leve av musikken en dag – det har jeg.


  Les mer

  MANGE KONSERTER: Jenny Aalborg har spilt mange konserter blant annet i Nord-Odal, og her er hun fra Liv og Røre-dagen på Austvatn tidligere i år. FOTO: Asgeir Sektnan KULTURSTIPEND: Her mottar Jenny kulturstipendet av ordfører Lise Selnes tidligere år. FOTO: Asgeir Sektnan KULTURSTIPEND: Her mottar Jenny kulturstipendet av ordfører Lise Selnes tidligere år. FOTO: Asgeir Sektnan