Odalsportalen – Gubbetreff på Oppstad

  Annonse

  Foto: Hans Otto Glomsås


  Skog, tømmer, hjemmelagde kjøttkaker, sviskegrøt og diktlesing sto på menyen.

  På lørdag var det klart for Gubbetreff på Oppstad samfunnshus i Sør-Odal, en hyggekveld rett og slett for å samle «gøtt» voksne odalskærer med interesse for vedhogst.

  Det ble svært vellykket.

  – Det ble en skikkelig suksess. Over 90 karer koste seg med lokale revyartister, moderne og gamle motorsager, vedutstyr, motorsagshow og en god middag, forteller Hans Otto Glomsås i LC Odal.

  Hit kom også verdensmesteren i motorsagbruk, Ole Harald Løvenskiold Kveseth fra Grue. I konkurransen om å bytte motorsagkjede, var den fingernemme verdensmesteren raskest og klarte det på kun 8,44 sekunder. 

  Han hadde også med seg Europa-mester Ole Jørgen Sivertsen. Han imponerte også forsamlingen med blant annet å lage en dokkestol med motorsaga. 16 år gamle Sivert Lindstad, nylig vinner av motorsag NM for skoleungdom, var fullt på høyde med sine eldre konkurrenter.

  Før vedpub og middag leste Hans Ludvig Fredheim dikt og sang noen stubber – om skog, tømmer og ved, og underholdning ved Nils Oscar Ottesen og Trond Eng.

  – Kvelden ble avsluttet med hjemmelagede kjøttkaker, kålstuing, brun saus og poteter og sviskegrøt til dessert. Det satte karene stor pris på. Utover kvelden gikk praten, og gubbene koste seg, forteller Glomsås.

  MOTORSAGSHOW: Verdensmester Ole Harald Løvenskiold Kveseth (bildet), Europa-mester Ole Jørgen Sivertsen og nylig norgesmester i motorsag for ungdom Sivert Lindstad (16) sørget for et forrykende motorsagshow. FOTO: Odal Lions KONKURRANSE: Verdensmesteren fra Grue byttet motorsagkjedet på imoonerende 8,44 sekunder. FOTO: Odal Lions