Odalsportalen – Dram og dans på sykehjemmet

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  «Gamlekæra» hadde sitt årlige besøk på Nord-Odal sykehjem i går, med både pengegave, kake og dram.

  Onsdag var det igjen klart for den store happeningen på Nord-Odal sykehjem, når «Gamlekæra» tar turen innom for å overrekke pengegaven fra dansegallaen tidligere i april. Og de glade musikerne sparer ikke på noe når de skal gjøre stats på de eldre. Både bløtkake, kringle og dram til kaffen var på plass.

  —  Vi synes det er hyggelig å kunne gjøre noe for de eldre her på sykehjemmet, og gi pengene til et sted som trenger dem. Det eneste kriteriet vi har er at pengene skal brukes til noe som både kommer beboerne og de ansatte til gode. Også liker vi å gjøre det litt ekstra huggalt når vi kommer, ikke bare tilby en svart kaffekopp, sa Svein Erik Vang.

  LES OGSÅ: 400.000 kr til sykehjemmet

  —  Det er fryktelig koselig

  Så langt har pengegavene opp igjennom årene ene og alene forsynt sykehjemmet med avlastningsmadrasser, som er med på å forhindre liggesår hos beboerne. 

  Og mens «kæra» spilte opp og underholdt beboerne som hadde møtt frem i kantina, tok enhetsleder i 2. etg., Jan Even Rønning på seg oppgaven å skjenke i de små glassene. 

  — Dette er vårens store happening her på sykehjemmet, det er helt klart. Det er blitt en fast tradisjon som alle på huset setter stor pris på, fortalte Rønning. 

  DRAM OG KAFFE: Tradisjon tro hadde Gamle Kæra med seg både kake og dram til kaffen, og enhetsleder for 2. etg. ved sykehjemmet, Jan Even Rønning serverte.