Odalsportalen – Slik hedret de 70-åringene

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Jubilantene som ble feiret på Skogtun torsdag kveld var ikke hvem som helst – Rod Stewart, Eric Clapton, Neil Young, John Fogerty og Bob Marley.

  Det var duket for en helaften fylt med 60-tallets rockehelter da Lorentz Moe inviterte til et stort bursdagsselskap på Skogtun torsdag kveld.

  For i løpet av 2015 fyller en rekke av dem 70 år: blant annet Eric Clapton, Neil Young, Van Morrison og John Fogerty. I tillegg fylte Rod Stewart tidligere i januar, mens Bob Marley ville ha fylt 70 år 6. februar.

  Gjennom tre timer ble disse hedret i en stor jamsession sammen med musikere fra hele distriktet – Birgit Brinck, Roger Græsberg, Arnfinn Tørrisen, Krister Skadsdammen, Geir Vestli, Thomas Maarud og «Botan» Rønhovde.

  • Se bildene

  Og i kjent stil, hadde musikkentusiast Lorentz Moe noe å si innimellom slagene. Odalsportalen fikk et par ord med ham etter konsertslutt, mens han sitter i en rød stol og spiser en baguette.

  I ekte VM-ånd: hva føler du nå?

  – Jeg føler meg helt hyperaktiv og jeg har store svetteringer fordi det er så mange gode vibrasjoner fra publikum og fra musikerne som er så harmoniske. Allerede fra første låt var det en bra kveld, og de gamle gubbene har blitt hedret på ekte vis. Jeg føler vi har tatt vare på de beste sidene ved arven, sier musikkentusiasten, pedagogen, læreren, debattanten og skribenten fra Skotterud.

  Håper på flere jamsessions

  Til en fullsatt sal på Skogtun ble publikum blant annet tatt med til Redemption song av Bob Marley, Long may you run av blant annet Neil Young, Van Morrisons Tupelo HoneyKeep on chooglin’ av John Fogerty og Sailing av Rod Stewart.  Moe sier seg svært fornøyd med konserten. Han elsker musikk og håper på flere lignende jamsessions i nærmeste fremtid, forteller han.

  Skulle du ønske at du var en rockestjerne?

  – Ja! Det har jeg alltid ønsket – allerede før puberteten da jeg var ni år i 1957. Rocken åpnet en helt ny verden for meg, og det er jeg veldig glad og takknemlig for i dag.

  I KJENT STIL: Lorentz Moe er svært fornøyd med kvelden. Her rocker han sammen med Birgit Brinck og Bjørn Olav «Botan» Rønhovde. RÅNYDELIG: Lorentz Moe har tidligere uttalt at Thomas Mårud ser litt rølpete ut, men ingen kan være uenig om at disse skoene til Mårud’n er råflotte og lite rølpete.