Odalsportalen – Den kulturelle spaserstokken til Milepelen

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Som en del av Den kulturelle spaserstokken ønsker Nord-Odal kommune alle pensjonister, og ander, velkommen til teater i morgen.

  I morgen 16. mai ønsker Nord-Odal kommune alle pensjonister (og andre) hjertelig velkomne på teater. 

   «Dikterhøvdingen» handler om Bjørnstjerne Bjørnson, er en oppsetning av Teater Innlandet og tilbudet er en del av kommunens arrangementer i forbindelse med Den kulturelle spaserstokken. Arrangementet er gratis for honnør og barn, og kr. 100,- for andre.

  Se video av stykket lengre ned i saken. 

  Dikterhøvdingen Bjørnstjerne Bjørnson

  «Dikterhøvdingen» er historien om Bjørnstjerne Bjørnson; den store dikteren som også var bonde, samfunnsdebattant og politiker. Men visste du at han også var en impulsiv hissigpropp? Kona Karoline sa: “Mannen min berømt? Beryktet er han!”

  I stykket er det Bjørnstjerne selv som forteller, personifisert av Tom Styve. Forestillingen gir deg innblikk i dikterens innerste tanker, hans gode og dårlige sider, temperament og brennende engasjement i stort og smått.


  Teater Innlandet YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=AetYwxb8qu8&feature=youtu.be

  Tom Styve fra Lillehammer er kjent fra Teater Innlandets suksessforestillinger «Pippi Langstrømpe», «Skaff meg en synder» og ikke minst «Det året det var så bratt».  

  Regi og manus er ved Otto Homlung. 

  «Dikterhøvdingen»hadde premiere 29. januar 2015, og var på turné i Innlandet ut februar 2015. I 2017 legger stykket ut på ny turné i Innlandet fra 21. april – 28. mai. 

  Forestillingen holder på fra kl. 14.00 – 16.00 i Milepelen kulturhus. 

  Billetter finner du HER.

  Si du kommer på Facebook

  EN HISSIGPROPP: «Dikterhøvdingen» er historien om Bjørnstjerne Bjørnson; den store dikteren som også var bonde, samfunnsdebattant og politiker. Men visste du at han også var en impulsiv hissigpropp? Kona Karoline sa: «Mannen min berømt? Beryktet er han!» FOTO: Teater Innlandet GODE TILBAKEMELDINGER: «Tom Styve gestaltet Bjørnson fra barndom til aldrende mann i en forrykende monolog» skriver Kari Gjerstadberget for Glåmdalen om stykket. FOTO: Kristine Bengtson/Teater Innlandet DIKTERHØVDINGEN: «Dikterhøvdingen» er historien om Bjørnstjerne Bjørnson. I forestillingen er det Bjørnstjerne selv som forteller, personifisert av Tom Styve. Forestillingen gir deg innblikk i dikterens innerste tanker, hans gode og dårlige sider, temperament og brennende engasjement i stort og smått. FOTO: Kristine Bengtson/Teater Innlandet