Odalsportalen – Henda i været for dugnadsånden

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Dugnadsånden var upåklagelig rundt Storsjøen i helga. Med oppbrettede armer, raker og verktøy holdt både Sand og Mo båtforening dugnad i helgen. Og oppmøtet var upåklagelig.

  — Det er helt fenomenalt. Folk stiller opp med godt humør og jobber på. Det er rett og slett upåklagelig, sa styreleder i Sand båtforening Thomas Amundsen.

  Båtforeningen har to årlige dugander, en om høster og en om våren. Denne gangen hadde rundt 30 stk. tatt turen ned til bryggene ved renseannlegget på Sand for å gjøre klar til sommersesongen.

  Dugnad på andre helgen

  Også på andre siden av Storsjøen, i Mo hadde båtforeningen dugnad i finværet på lørdag. I røyken fra gressbreningen kunne leder i bryggekomiteen, Morten Engen kunne fortelle at nesten 40 stk. hadde vært innom bryggene i Mo i løpet av foreningens to dugnadshelger.

  — Det har vært veldig bra oppsluttning. Vi hadde første runden forrige helg, da var det rundt 27 stk. her, også har vi en dugnad denne helgen for å få alt gjort klart til sommeren. Som et pluss er det jo også veldig sosialt, å møtes her, drikke kaffe og skravle litt.

  Ledige båtplasser

  Mens det i Mo er ventelister på ledige båtplasser, kan Amundsen fortelle at det er noen ledige båtplasser igjen i Sand.

  — Vi har en 5-6 ledige båtplasser som kan både kjøpes og leies, så det er bare å henvende seg til meg eller styret.

  DUGNAD PÅ ANDRE HELGA: Gutta i Mo Båtforening var inne i sin andre dugnadshelg, og kunne telle opp til 40 stk. som hadde vært innom og hjulpet til. – ALLTID BRA OPPMØTE: Thomas Amundsen (i midten) roste dugnadsånden i Sand Båtforening.