Odalsportalen – Mer fart og spenning – snart klart for vannski-EM

    Annonse

    Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


    Til sommeren samles store deler av eliten i Sør-Odal.

    På Skarnes ligger et av Europas fineste vannskianlegg, og nå til sommeren gjøres det igjen klart for mesterskap. I juli skal opp mot 100 utøvere fra over 20 land konkurrere i EM 2016 på SIAP, Sør-Odal idretts- og aktivitetspark. 

    – Dette blir moro og spennende, sier president i Norges vannski- og wakeboardforbund Heidi Brenna.

    – Vi har en kjempegod arena, og vi har jo arrangert ungdoms-EM i 2009 og Åpent EM i 2011, så vi vet det blir et bra resultat. Nå håper vi bare at værgudene er med oss – stemningen rundt et slikt arrangement er jo veldig væravhengig.

    EM også for funksjonshemmede

    Europamesterskapet er for ungdommer under 21 år, og disse skal alle konkurrere om europamesterskap-titler i hopp, slalåm, trick og sammenlagt for ungdommer.

    Nytt i år er også EM for funksjonshemmede, og denne konkurransen skal kjøres parallelt. Ifølge Brenna skal disse konkurrere i tre ulike klasser: én for blinde og svaksynte, for stående og én for sittende utøvere som for eksempel bruker rullestol til vanlig.

    Selve EM-uttaket er ikke klart ennå og påmeldingsfristen er i mai, men det er ventet en rekke deltakere fra hele Europa og også flere fra Namibia og Sør-Afrika.

    Derfor er det foreløpig uavklart hvor mange som deltar i fra Norge og fra Slåstad vannskiklubb.

    – Vil du være med som frivillig?

    Fra og med mandag 18. juli begynner de første deltakerne å komme til Odalen – både for å trene og for å forberede seg.

    Derfor trenger arrangørene din hjelp, et mesterskap som er et samarbeid mellom Norges vannski- og wakeboardforbund og Slåstad vannskiklubb.

    – Vi trenger mange frivillige! Om du ikke har noen erfaring med vannski, så gjør det ingenting – her er det mange forskjellige oppgaver som blant annet kiosksalg, plenklipping eller sjåfører og parkeringsvakter. 

    Vannski-EM går av stabelen fredag til søndag 21.-24. juli 2016 på SIAP.

    Les mer om EM

    Relevante lenker

    MORO: Heidi Brenna er president i Norges vannski- og wakeboardforbund tror det blir veldig moro og spennende når det igjen blir mesterskap på SIAP til sommeren. Hun er forøvrig fra Sør-Odal og også medlem i Slåstad vannskiklubb. ARKIVFOTO: Hans Otto Glomsås EM-KLARE: Slåstad vannskiklubb har allerede vært ute på årets første her på SIAP, 3. april. FOTO: Slåstad vannskiklubb