Odalsportalen – Vidar Holstad hedret som æresmedlem

  Annonse

  Tekst: Henriette Eriksen


  Ildsjelen ble hyllet for sin langvarige innsats i Galleri Lyshusets Venner.

  Onsdag kveld holdt Kåre Tveter Galleri Lyshusets Venner årsmøte i Låvegalleriet på Skarnes, og som en siste – og hemmelig sak på dagsordenen ble Vidar Holstad enstemmig vedtatt som æresmedlem av foreningen. 

  Det er velfortjent – en ekte ildsjel, sier leder i Venneforeningen Marit Bjørnson Barkbu.

  – For snart 15 år siden var Vidar med på oppstarten av Galleri Lyshuset og er en sentral del av opprettelsen av Venneforeningen noen år senere. Han har engasjert seg i en årrekke, og sittet i styret som kasserer siden oppstart. Han er engasjert, positivt og løsningsorientert, og en viktig ressurs for venneforeningen! Det eneste nordodølingene misunner oss er Vidar Holstad, sier hun med et stort smil.

  Æresmedlemmet hadde ingen mistanker om hva som skulle skje, til tross for iherdig jobbing i kulissene.

  – Jeg er veldig beæret! Og jeg ble veldig overrasket. Det er veldig fint og trivelig å bli satt pris på, sier Vidar Holstad.

  – Stort dugnadsånd

  Bjørnson Barkbu forteller at Vidar Holstad er en pådriver for å sette igang med dugnadsarbeid.

  – Når noe må gjøres, kan man stole på at Vidar får det gjort. Og det fort! Han ser hva som bør eller kan bedres, og tar kontakt med folk i teknisk etat for eksempel. De har jo ansvar for Lyshuset, Låvegalleriet eller Låvebrua, slik at utbedringene blir gjennomført i samarbeid med Venneforeningen. 

  Ildsjelen er foreningens første æresmedlem. I foreningens vedtekter heter det at æresmedlemmer kan utnevnes av årsmøtet etter innstilling av styret. 

  Disse har samme rettigheter som foreningens øvrige medlemmer, men er fritatt for kontingent.

  Les mer om Lyshuset her

  ÅRSMØTE: Onsdag kveld var det årsmøte i foreningen, og en av sakene – som var hemmelig – var å utnevne Vidar Holstad til æresmedlem. Dette ble enstemmig vedtatt. FOTO: Knut Hvithammer ALLTID MED: Sytremedlem Vidar Holstad er med på det meste som Venneforeningen arrangerer, forteller leder Marit Bjørnson Barkbu. Her er de to sammen på markeringen av Kåre Tveters fødselsdag i fjor. ARKIVFOTO: Liv Rønnaug Lilleåsen INNSATS: Holstad har vært til stor hjelp med diverse arbeid blant annet på Galleri Lyshuset på Skarnes. FOTO: Knut Hvithammer