Odalsportalen – Internasjonalt på SIAP

  Annonse

  Tekst: Hans Otto Glomsås Foto: Hans Otto Glomsås


  Lørdag og søndag arrangerer Slåstad Vannskiklubb Slåstad Open på SIAP med deltagere fra Sverige og Danmark. Arrangørklubben har også med flere kjørere. Den største stjerna er naturligvis Skarnesgutten Richard Teigen, 19 åringen med flere NM, 8. plass fra VM i fjor og er fersk, norsk rekordholder i slalåm.

  Fire treningsøkter daglig
  – Akkurat nå trener jeg hardt med opptil fire økter om dagen med god hvile mellom hver økt. Det går med 7-8 timer daglig. Det er tre uker til EM i Italia, de to siste ukene slipper jeg opp treningen en del for å samle overskudd, forteller Richard, som har som målsetting å komme til finalen i slalom. – Presterer jeg på mitt beste kan jeg klare en 8.plass, sier den ambisiøse unggutten.

  Australiaopphold
  Skal du hevde deg blant verdens beste vannskiløpere, må du trene året rundt. Det har Richard tatt konsekvensen av. Han håper å kunne dra til Australia ved juletider for å trene, VM neste år er det store målet. Richard har tidligere oppholdt seg en lengre periode i Florida og har også vært i Australia. En utfordring er naturligvis skolegangen, Richard er elev på idrettslinja på Øvrebyen videregående skole. – Men jeg håper det ordner seg så jeg får fri, jeg har greie lærere, sier Richard.

  Slåstad Open
  Slåstad Vannskiklubb har en rutinert arrangørstab og stevnet med ca 40 deltagere vil sikkert gå knirkefritt. – Klubben har også nylig avholdt vannskiskole og noen av disse deltagerne skal også være med til helga, sier Lars Ola Våltorp, som forteller at forholdene ligger godt til rette for en hyggelig vannskihelg for deltagere og tilskuere på SIAP.

  Les mer på hjemmeside

  Relevante lenker

  Heidi Brenna, overdommer i helga og president i Norges Vannski- og Wakeboard Forbund. Foto: Hans Otto Glomsås