Odalsportalen – Nå braker det løs

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Til helga samles nærmere 300 ungdommer fra hele fylket i Odalen. I ettermiddag går startskuddet for UKM.

  Det er tidlig fredag ettermiddag og fullt av liv inne på Milepelen kulturhus i Nord-Odal. 

  Snart er scena, lyden, mat, utstillinger og alt klart før nærmere 300 ungdommer fra hele Hedmark inntar Odalen. Det er klart for fylkets største ungdomsarrangement UKM, og fredag kveld braker det løs.

  – Det blir veldig, veldig moro. Det blir utstillinger, konserter, workshops og så blir det Hellbillie-fest og fyrverkeri på lørdag hjemme hos Thomas Mårud i Gardvik, forteller Elin Engerbakk fra Trysil. 


   

  – Kom og se på Hedmarks ungdom

  Engerbakk er med KUA, en gruppe på 14 ungdommer fra hele Hedmark som reiser rundt og arrangerer fylkesmønstringene hvert år. Alle ungdommene kommer til Sand nå i ettermiddag og skal ligge over på Sand sentralskole for helga. 

  Mens selve startskuddet for UKM går klokka 21. Da blir det kick off på Milepelen kulturhus før åpningsfesten fortsetter i Sand kirke med konsert med Thomas Kvammen, utstilling og champagnebrus.

  Lørdag blir det blant annet minikonsert på Potten på Skarnes i Sør-Odal klokka 12:30, og utover dagen og søndag blir det forestillinger og utstillinger av deltakerne, som er åpne for alle.

  Henriette Eriksen i UKM-teamet i Odalen oppfordrer folk til å komme.

  – Vi håper mange vil ta turen for å se på alt det ungdommen i Hedmark har å by på. 


  Les mer om programmet her

  MYE FORBEREDELSER: – Det er lange dager, men det er godt-slitsomt, forteller Elin. Hun kom hit på onsdag sammen med Ola og Håvard for å forberede og rigge klart til helga. HELLBILLIE-TEMA: Her i green room-et i kjelleren på Milepelen kulturhus blir det blant annet live sendinger og live streaming fra konsertene som foregår i etasjen over.