Odalsportalen – – Det er helt fantastisk oppmøte

  Annonse

  Sand båtforening avsluttet sesongen med en sikkelig høstdugnad.

  Dugnadsånden er stor i Sand båtforening. Nærmere 40 personer deltok på høstdugnaden til båtforeningen i strålende sol. I løpet av sommeren har over 100 personer deltatt på et eller annet arbeid i regi av foreningen, og flere har også vært med flere ganger.

  På dugnaden ble det byttet ut en del gammelt og underdimensjonert utstyr, ryddet på området og selvfølgelig grillet. Kaker og kaffe hører også med, alt hjemmelaget av medlemmer selvfølgelig.

  — Det er helt fantastisk oppmøte, sier avtroppende leder Thomas Amundsen.

  Jobber for et godt maritimt miljø

  Sand båtforening har eksistert siden 1981. Det som startet pent med 12 båtplasser har i dag utviklet og vokst til hele 140 plasser, hvorav 100 har tilgang på strøm og vann på bryggene. I 2014 ble hele bryggeanlegget oppdatert med nye brygger, og mange av de gamle bryggene blir nå brukt som gjestebrygge i åa nedenfor Milepelen kulturhus.

  Foreningen prøver å få til et skikkelig maritimt miljø i kommunen, noe de mener de er godt i gang med. Gjestende båter kan også benytte landstrøm i åa, hvor båtforeningen i samarbeid med kommunen har lagt opp strøm i sommer.

  — Hva er bedre på en varm sommerdag enn å rusle inn åa, fortøye på brygga og gå på Milepelen og ta en god lunsj. Og vil man være på Sand noen dager så kan man nå altså få ladet batteriene også, forteller Amundsen.

  Roser dugnadsåndenEtter ni år avslutter Amundsen vervet som leder for båtforeningen og skal nyte tia som kommer som nybakt pappa, med båt på Storsjøen på sommeren selvfølgelig.
  Men han roser arbeidet og dugnadsånden. 

  — Det er lettvint å være leder når medlemmene er så på ja-siden, sier Amundsen. Jeg har vært bryggesjef og senere leder i 9 år nå, og gir årsmøtet oppgaven i å finne en erstatter.

  Tekst og foto: Thomas Amundsen

  MARITIMT MILJØ: I 2014 ble hele bryggeanlegget oppdatert med nye brygger, og mange av de gamle bryggene blir nå brukt som gjestebrygge i åa ved Milepelen kulturhus. FOTO: Thomas Amundsen GODT OPPMØTE: I løpet av sommeren har over 100 personer deltatt på et eller annet arbeid i regi av foreningen, og flere har også vært med flere ganger. FOTO: Thomas Amundsen