Odalsportalen – Suksess for russejentene

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Russejentene som holdt loppis på Sanitetens Hus i Mo i helga gjorde stor suksess.

  Når de fremtidige russejentene fra Nord-Odal pakket sammen og ryddet ut av Sanitetens Hus i Mo søndag ettermiddag, kunne de se tilbake på en inntektsrik helg.

  Hele 20.344 kr kunne Camilla Ilbråten, Ida lerdalen, Kaja Ilbråten, Hedda Hageberg og Martine Ilbråten sette inn på russebil-sparekontoen.

  Jentene forteller at det har vært mange innom begge dagene, og at det er hyggelig å kunne skape litt samhold i bygda.

  — Folk kommer innom og tar en kopp kaffe, setter seg ned i sofaen og snakker sammen. Det er veldig hyggelig å se de koser seg, sier Illbråten, som også presiserer at jentene tar på seg arbeid dersom noen skulle trenge en hjelpende hånd med hagen, maling av huset eller vårrengjøringen. 

  — Vil skape et godt rykte

  Det er ikke å komme unna at russen har et noe dårlig rykte med en rekke ukoselige nyhetsoppslag den siste tiden. Jentene, som skal være russ i 2017, vil gjerne være med på å vise at dette ikke gjelder Odalsrussen.

  — Jeg tror mange kanskje har litt fordommer ovenfor russen, og vi vil gjerne vise at Odalsrussen ikke er som de du leser om i nyhetene. Vi vil være med på å skape et godt rykte. Vi er ikke bare fyll, vi er trivelige og ordentlige ungdommer som prøver å tjene penger til en god russetid. Og vi har kun fått positive reaksjoner og alle har være kjempe hyggelige, forteller Illbråten.

  Loppene som ikke ble solgt ble sendt til Estland på søndag.