Odalsportalen – Rosa-lørdag med Trimstuggua

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Mo Trimstuggu er en del av årets Rosa sløyfe-aksjon.

  Oktober er som kjent viet til Brystkreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon, og i år er Mo Trimstuggu med i kampen mot brystkreft. Lørdag 22. oktober arrangerer de Rosa-lørdag i Auditoriet på Nord-Odal ungdomsskole hvor billettinntektene i sin helhet går til Rosa sløyfe-aksjonen 2016

  Kristine Nor er en av ildsjelene bak arrangementet og håper spesielt at de får oppmerksomheten til de yngre.

  — Grunnen til at vi ønsker å dra i gang et arrangement til inntekt for Rosa sløyfe er for å vise støtte ovenfor dem som er rammet av brystkreft, enten om det er en selv eller noen man kjenner. Men spesielt håper vi at de yngre skal bli mer oppmerksomme og bevisste. På Trimstuggua er det i hovedsak jenter og damer som trener, og derfor når vi en utrolig fin målgruppe, sier Nor.  

   

  Stor lokal respons

  Rosa sløyfe-aksjonen er en internasjonal folkebevegelse. I Norge står Brystkreftforeningen og Kreftforeningen sammen om aksjonen. Rosa sløyfe har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner på begynnelsen av 1900-tallet krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. Siden den gang har organisasjoner, bedrifter og privatpersoner viet oktober måned til Rosa sløyfe-aksjonen. Aksjonen har blitt arrangert i Norge siden 1999.  

  — For det første hadde jeg lyst til å lage et arrangement for det sosiale sin del, og i tillegg noe som ville støtte en god sak. Etter å ha snakket med Yvonne (som også er zumbainstruktør) fant vi ut at vi skulle ta kontakt med Rosa sløyfe og få til et samarbeid, sier Nor -som også roser den lokale innsatsen så langt. 

  — Vi har vært rundt og spurt i ulike butikker om sponsing til arrangementet, og folk er så positive og stiller opp. Det er veldig gøy! Vi håper så mange som mulig vil melde seg på, også om de ikke trener hos oss fast, dette er åpent for alle som ønsker å støtte en god sak. 

   

  Program

  12.00-13.00 Strong by Zumba v/ Yvonne Bunes

  13.10-14.10 Zumba fitness v/Kristine Nor

  14.10-14.30 Avslutning med overraskelser 

  Påmelding fra fredag 07.10.2016 kl. 16.30 via SMS til Kristine 98408502 eller på Mo Trimstuggu. 

  Kr. 200,- betales ved fremmøte. 

  VIL NÅ DE YNGE: – Spesielt håper vi at de yngre skal bli mer oppmerksomme og bevisste, forteller ildsjel bak arrangementet Kristine Nor. FOTO: Mo Trimstuggu