Odalsportalen – Maarud gir seg ikke i «potetgull»-saken

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Den helsprøe krigen mellom potetgullgigantene fortsetter.

  I september i fjor falt dommen i Oslo tingrett: Maaruds varemerkebeskyttelse av ordet «potetgull» er ugyldig, og dermed kan alle som lager potetgull bruke ordet i sin markedsføring.

  Maarud besluttet å anke dommen mot Kims, og nå skal de to potetgullgigantene møtes i retten igjen. 

  Nå krever Maarud, som holder til på Disenå i Sør-Odal, at Kims ikke skal få bruke ordet potetgull i markedsføringen frem til ankesaken er ferdig behandlet, det skriver nettavisen E24.

  Saken skal nå opp i retten onsdag og torsdag denne, uken med endelig avgjørelse i november.


  – Dette er ikke fair play

  Administrerende direktør Chris Samways i Maarud AS forteller til E24 at bakgrunnen for begjæringen, er at Kims har benyttet begrepet i sin digitale markedsføring av produktene.

  Dommen fra i fjor høst er nemlig ikke rettskraftig når én part har anket.

  – Vi mener at dette ikke er fair play. Det er misbruk av det norske rettssystemet. Det koster alle tid, penger og ressurser. Det er ingenting i veien for dem å vente på den avgjørelsen. De bruker Potetgullvaremerket vel vitende at vi er nødt til å stoppe dem. Det de har gjort er et kynisk spill, ved å prøve å provosere frem en situasjon som skaper forvirring i markedet, sier Samways til nettavisen.

  Han legger ikke skjul på at han er lei av å krangle med Kims i retten.

  – Jeg har lyst til å selge Potetgull. Hvis vi skal ha en kamp med Kims, så vil jeg at den kampen skal foregå i butikken – ikke i rettssalen.


  – Dette er ikke noe kynisk spill

  Kommunikasjonsdirektør Robert Rønning i Orkla, som eier Kims, sier til E24 han er uenig, og hevder at de bruker ordet på en forsiktig måte i den digitale markedsføringen.

  – Det er ikke noe kynisk spill. Det er snakk om en helt enkel bruk av ordet på samme måte som alle andre som bruker potetgull. Det er over 380.000 treff på potetgull på Google, de aller fleste av treffene er ikke direkte knyttet til Maarud sine produkter, sier han.