Odalsportalen – Sang, fortellinger og sinnaskrik

  Annonse

  Den musikalske forestillingen besøkte biblioteket.

  På formiddagen tirsdag 1. mars var alle barnehagene i Sør-Odal på konsert på biblioteket. Det passet bra, da det var Barnehagedagen og årets tema er «Les høyt for oss». 

  Her fikk ungene bli med På loffen og synge seg gjennom Astrid Lindgrens rike sammen med Sara Andersson på gitar og Hege Rimestad med fele, sag og munnspill.

  Sara kommer selv fra Småland, og fortalte om Astrids liv med folk, fe og landskap som inspirerte til fortellingene. 

  På scenen fikk barna se noe de kanskje kjenner igjen: hvem eide strømpa, og hvem brukte paraplyen og flaggstanga? Og de fikk bli med på å gjette og synge med på sangene til Pippi, Emil, Marikken, Ronja og de andre skøyerne til Astrid Lindgren. Taket på Rådhuset lettet nesten da 65 barn og 25 voksne skrek sinnaskriket til Lotta fra Bråkmakergata.

  Nok en forestilling på kveldstid

  Astrid Lindgren var spesielt opptatt av viktigheten av å lese for barn, og hun skrev blant annet: 

  «Å, mektige feer! Gi mitt barn i faddergave ikke bare helse og skjønnhet og rikdom og alt det der som dere pleier å komme stikkende med. Gi mitt barn lesehunger, det ber jeg om med brennende hjerte. For jeg vil så gjerne at mitt barn skal få i sin hånd nøkkelen til eventyrlandet, hvor man kan hente den skjønneste av alle gleder»

  Den samme reisen ble gjentatt på kvelden i regi av Den kulturelle spaserstokken. Da var det samlet rundt førti «barn» i alle aldre. Også de fikk til et kraftig sinnaskrik, og mange sang med. 

  – Det var en spesiell god stemning på konsertene, og det kom mange gode ord fra publikum på vei ut, forteller sa Hege og Sara.

  Foto: Sør-Odal bibliotekTekst: Tone Rosland og Anne-Karin Edvardsen