Odalsportalen – Audunbakken kan bli årets festival

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Asgeir Sektnan


  Festivalen fra Sør-Odal er blant de nominerte sammen med blant annet Øyafestivalen og Pstereo i Trondheim.

  Etter en grov siling blant landets mange festivaler har fagjuryen i interesseorganisasjonen Norske Konsertarrangører talt. 

  Blant de nominerte til å bli Årets festival 2015 finner vi festivalen fra Disenå. 

  Audunbakkenfestivalen er blant fem finalister, og disse er: Øyafestivalen i Oslo, Pstetero i Trondheim, Blåfrost i Saltdal. 

  Det gleder festivalsjefen stort.

  – Dette er veldig gøy! Vi har holdt på med dette  lenge og vi tjener ikke ei krone, sier Audun Hansen.

  – Vi legger ned så utrolig mye arbeid hvert eneste år for å skape gode opplevelser i Odalen. Da er det å være blant finalistene i slik kåring en veldig god bekreftelse på at det vi gjør er bra og blir lagt merke til.

  – Kjent over hele Norge for sin sjarm og annerledeshet

  Audunbakken er nå inne sitt trettende år med musikk, stemning og tusenvis av dugnadstimer. Festivalen ble også nominert i samme kategori i 2005, og havnet da på tredjeplass. 

  Men i år tror Hansen at «dætta går vægen».

  – Vi har utviklet oss kraftig og får masse ros for artistene som bookes og for profilen vår. Samtidig som vi har beholdt sjarmen og den hjemmesnekra profilen, har vi opparbeidet oss et solid merkenavn – vi er i dag en respektert og anerkjent festival, sier Hansen.

  Norske Konsertarrangører, tidligere kjent som Norsk Rockforbund, skriver blant annet dette om festivalen på sine hjemmesider:

  Siden oppstart 2003 har de utviklet seg fra å være en liten sjarmerende hagefest i skauen, til å bli en musikkfestival som er kjent over hele Norge for sin sjarm og annerledeshet. Audunbakken drives fortsatt av en gjeng med ildsjeler som ikke tjener en krone og som hvert år blander det urbane med det lokale i skogen på Disenå. Audunbakken beviser at festivaler kan være store selv om de er små.

  Stor inspirasjon

  Hansen håper på seier og at de får ta prisen hjem til Odalen i mars.

  – Det hadde vært en stor inspirasjon å få vinne denne prisen. Vi jobber på med festivalen fordi det er utrolig morsomt og inspirerende å se alle de glade menneskene på Audunbakken hvert eneste år.

  Det er kun medlemmer av Norske Konsertarrangører som får lov til å stemme og de som avgjør hvem som stikker avgårde med heder og ære på prisutdelingen på Parkteatret i Oslo fredag 4. mars.

  SJARM OG HJEMMESNEKRA – I løpet av de 13 årene har vi utviklet oss mye, men vi har beholdt sjarmen og den hjemmesnekra profilen. Det har gitt oss et solid merkenavn. ARKIVFOTO: Asgeir Sektnan RÆVKROKMESTERSKAP: Hvert år er Rævkroklosjen på plass med det årlige Odalsmesterskapet i rævkrok. ARKIVFOTO: Asgeir Sektnan AUDUNBAKKEN-GJENGEN: Denne gjengen og en rekke andre frivillige er med på å gjøre Audunbakken til Audunbakken. Her fra årsmøtet i 2015 (f.v.) Tina Halvorsen, Silje Øktner, Eivind Magnus Røtnes, Aase Eskevik, Christine Sørby, Tomas Sandmo, Hanna Margrethe Weng, Ole Andreas Dammen, Erik Hogfeldt og festivalsjef Audun Hansen. Foran f.v. Bjørn Kristian Næss, styreleder Amund Pedersen og Bendik Røtnes. ARKIVFOTO: Henriette Eriksen