Odalsportalen – Finner skaperkraft i Nord-Odal

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Det ser mørkt ut for norsk økonomi som er rammet av en fallende oljepris. Men hos Mapei AS ser det lysere ut.

  For første gang på 14 år er denne uken oljeprisen helt nede 33 dollar fatet. Til sammenligning lå oljeprisen på 114 dollar fatet sommeren 2014. Derfor vil trolig nedbemanningen i oljebransjen fortsette, ifølge ekspertene. 

  Nedturene i norsk økonomi var et temaene på NHOs årskonferanse 2016 i Oslo.

  Nå etterlyser finansminister Siv Jensen skaperkraft, ifølge NRK. Og et eksempel på det finner hun langt fra kysten, nemlig hos Mapei AS i Nord-Odal.

  Konsernet, som har vært ledende leverandør av lim, fugemasser og andre kjemiske produkter til byggebransjen siden 1976, klarer ikke å lage nok ut i fra etterspørselen og satser derfor videre.

  – Det ser bra ut – særlig på eksport, forteller administrerende direktør Trond Hagerud til NRK.

  – De to siste årene har vi vel hatt en eksportøkning på 60 prosent. Vi ansetter kontinuerlig og vi blir oppringt fra ingeniører fra olje- og gassbransjen som søker andre muligheter.

  • Se hele saken i Kveldsnytt på NRK1 HER

  – Skape lønnsomme arbeidsplasser

  Arbeidsledigheten her i landet vil stige og vil bidra til å dempe lønnsveksten ytterligere i år. Derfor mener finansministeren at vi må gripe sjansen, forteller hun til NRK.

  – Nå er det om å gjøre at de som har en ide om å starte opp sin egen bedrift, tar skrittet og gjør det. Det er i hvert fall det som må til for at vi skal få vekst i økonomien – at flere tør å satse, at flere tør å investere og at flere tør å skape arbeidsplasser som er lønnsomme. Vi trenger bedrifter som betaler skatt, og på den måten klarer vi å opprettholde velferdssamfunnet vårt. 

  Les mer om Mapei AS

  Relevante lenker

  LYST UT: Administrerende direktør i Mapei AS Trond Hagerud er fornøyd med utviklingen. ARKIVFOTO