Odalsportalen – Bli verdensborger for en sommer

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Lions Club Odal håper å sende to ungdommer på sommerleir i Europa sommeren 2017.

  Lions har en stolt tradisjon med ungdomsleirer rundt om i verden. Nå håper Lions Club Odal å kunne gi to unge odølinger samme mulighet.

  To ungdommer i alderen 17-21 år vil bli plukket ut til å reise på sommerleir i regi av organisasjonen sommeren 2017. I fjor var det ca. 90 leire i 35 land over hele verden å velge mellom.


  Bor hos vertsfamilie

  Katalogen for sommeren 2017 er enda ikke ferdigstilt, men aktuelle land å velge mellom er blant annet Belgia, Croatia, Danmark og Italia så vel som Irland, Island, Portugal, Israel, Ungarn og Nederland.

  Turen finansieres av Lions og det eneste du behøver å tenke på selv er lommepenger.

  — Oppholdet har en varighet på tre uker, hvor du i en uke vil bo hos en vertsfamilie og bli kjent med hverdagslivet, fritidssysler og mye mer. De to resterende ukene er på international leir hvor du blir kjent med ungdommer fra hele verden, forteller Willy Lindemark.

  Programmet for leirene inneholder sosiale, kulturelle og sportslige aktiviteter, med stor vekt på besøk til kjente byer, historiske steder og industrier.                         

  — Målet med turen å øke forståelse og toleranse i verden, sier Lindemark.

  — En av de beste somrene jeg har opplevd

  Veronica Hagren (23) var på leir i Italia sommeren 2011. I dag sitter hun igjen med minner for livet og god lærdom.

  — Før turen til Italia var jeg veldig nervøs for hva jeg egentlig hadde blitt med på. 3 uker i et annet land, uten et eneste kjent fjes kan være veldig skremmende! Men det viste seg å bli en av de beste somrene jeg har opplevd, forteller Hagren.

  Hvis hun hadde fått muligheten til å bli med på en slik tur igjen er hun ikke i tvil om å takke ja.

  — Jeg fikk besøke Napoli, Pompeii og Capri. Og i tillegg til opplevelsene fikk jeg nye venner som jeg fortsatt har kontakt med i dag.

  — Jeg lærte at så lenge du er deg selv, og er åpen for nye ting vil du sitte igjen med minner om mennesker og steder du aldri trodde du skulle oppleve.

  Fristen for å søke er 1. oktober.

  Påmelding og videre informasjon finner du HER.

  Invitasjon til Lions Club Odal sin sommerleir 2017

  VENNER OG FORSTÅELSE: – Målet med turen å øke forståelse og toleranse i verden, sier Willy Lindemark. FOTO: Lions Club Odal GODE FORMÅL: Inntektene som Lions får inn, går til humanitære formål og lokale aktiviteter.