Odalsportalen – Odal kommune?

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Folkeavstemningen nærmer seg, og derfor er du invitert til folkemøte.

  Som innbygger i en av odalskommunene, så har du sikkert en mening om hva som er den beste kommunestrukturen for framtida. Torsdag 1. september blir det folkemøte i Sør-Odal i forkant av den rådgivende folkeavstemningen 12. september.

  Ordfører Knut Hvithammer håper mange blir med.

  – Vi vil at du tar med deg din mening til stemmeurnene, og derfor oppfordrer jeg til å møte opp på folkemøtet 1. september. Folkeavstemningen er en stor beslutning som vil ha virkning langt inn i framtida. Det er viktig at vi får stor valgdeltakelse og stort engasjement, sier han.


   

   

  Debatt og opplysning

  I sommer signerte Sør-odal kommune og Nord-Odal kommune dokumentet «Felles plattform for utvikling av mulig ny odalskommune», en plattform som skal legge grunnlaget for et tettere samarbeid og mulig sammenslåing.

  Samtidig har samtaler med nabokommunenene klarlagt at en sammenslåing av de to kommunene, er det mest realistiske alternativet ved en eventuell etablering av én felles kommune.

  På folkemøtet blir det informasjon om kommunereformen, vi får høre partienes synspunkter og det blir innlegg fra blant annet næringslivet, ungdommen, grendene, ansatte og frivillige. Kvelden avsluttes med en debatt og spørsmål fra salen.

  Møtet starter klokka 19:00, torsdag 1. september i rådhuset på Skarnes.

  Det blir også møte i Nord-Odal kommune tirsdag 30. august klokka 19:00 i auditoriet på Nord-Odal ungdomsskole. Formannskapet i kommunen skal også ha et kaffemøte torsdag 1. september klokka 19:00 på Milepelen kulturhus.

  Nedenfor kan du lese mer om kommunereformen, en brosjyre som de nærmeste dagene blir sendt ut til alle innbyggere i begge odalskommunene.

     Les mer om valget i Sør-Odal

  Relevante lenker