Odalsportalen – Kom deg ut med DNT Odal

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  På søndag inviterer DNT Odal hele Odalen med på Norges største søndagstur.

  Søndag 5. februar arrangeres Kom deg ut-dagen på Bukkeneset kl 12.00 – 16.00. Friluftsdagen er en av hele 146 lignende arrangement landet over.

  — Kom deg ut dagen er en lavterskeldag med stor l. Vi vil ha med oss alle ut denne dagen, fra de som er vant til å være ute i naturen til de som ikke har erfaring med friluftsliv i det hele tatt, sier Jenny Tinglum, leder av Barnas Turlag i DNT Odal. 

  Smakebit på friluftslivet

  Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres vinter og høst over hele landet. Tidenes første Kom deg ut –dag var i september 2006. Arrangementene finner du i hele Norge, fra Kristiansand i sør til Alta i nord.  

  Målet med dagen, som arrangeres for 22. gang, er å gi flest mulig en smakebit på det man kan finne på ute i naturen, og å tilegne seg ny kunnskap.

  — Vi skal ha aktiviteter som skøyter, natursti og lek på isen. Dette er aktiviteter som de aller fleste kan klare, og mestre. Og det er nettopp mestringsfølelsen vi ønsker å gi videre til andre, slik at de kan ta turen ut på egenhånd neste gang, sier Jenny.

  Arena for nye turvenner

  DNT Odal stiller med frivillige som hjelper til med aktiviteter, turquiz og å gi råd og tips.

  — Vi håper at Kom deg ut-dagen kan være startskuddet for en aktiv vintersesong. Har man lyst til å treffe nye turvenner, er dette rett dag å bli med på. Her blir det en fin miks av turglade små og store, avslutter Jenny Tinglum.

  Lik DNT Odal på Facebook

  NASJONAL TURDAG: Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres vinter og høst over hele landet. Tidenes første Kom deg ut –dag var i september 2006. FOTO: Hjalmar Nergaard – LAV TERSKEL MED STOR L: -Kom deg ut dagen er en lavterskeldag med stor l. Vi vil ha med oss alle ut denne dagen, fra de som er vant til å være ute i naturen til de som ikke har erfaring med friluftsliv i det hele tatt, sier Jenny Tinglum, leder av Barnas Turlag i DNT Odal. FOTO: Hjalmar Nergaard