Odalsportalen – – Et fint turmål for Oppstadbakkingene

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  På søndag var det offisiell åpning av gapahuken på Fålåmyrshøgda.

  – Dette er et fint turmål for Oppstadbakkingene og andre. Det å bygge en gapahuk er også et kjempefint initiativ og det var et veldig trivelig oppdrag å få klippe snora, sier ordfører i Sør-Odal kommune Knut Hvithammer.

  Han sto for den offisielle åpningen av gapahuken på Fålåmyrshøgda, et område med flott utsikt over Oppstadbakken.

  Nesten 70 stykker la søndagsturen hit, og det gjør Jan Gunnar Broch i Oppstad idrettslag svært fornøyd.

  – Til tross for grått vær med regn i lufta ble det en liten folkevandring til skogs. Lars Petter Holt bidro også med sang og gitarspill som skapte lun stemning i det småsure høstværet. Den nyinnkjøpte bålpanna besto ildprøven og de frammøtte kunne nyte varme grillpølser og nykokt kaffe.

   

   

  Takket alle som har hjulpet til

  Det var en vinterdag med tjukt snølag i januar i år at Oppstad idrettslag startet arbeidet. Seks stokker ble lagt på plass på Fålåmyrshøgda, og siden den gang har det blitt mange dugnadstimer i skogen.

  Nå etter sju måneder kunne endelig gapahuken tas i bruk, og søndag 28. august var det klart for offisiell åpning.

  Anders Lien, som i sin tid tok initiativet til gapahuken, fortalte litt om arbeidet som er utført på dugnad. Her ble blant annet tømmeret kjørt inn med snøscooter i vinter.

  Lien takket alle som har bidratt med gavemidler som Odal Sparebank, Kontaktutvalget for skogbruk, Oppstad Sanitetsforening, Oppstad Vestre Elgjaktlag og Oppstad/Ullern Utmarkslag. Leder i idrettslaget Håkon A. Ellevold takket til slutt for innsatsen fra alle som hadde bidratt til gapahuken.

  Til vinteren blir antakeligvis skiløypa mot Vardelia kjørt opp slik at den passerer gapahuken.

  Alle foto: Veslemøy Nordset

  Les mer om gapahuken her

  Relevante lenker

  FOLKEVANDRING: Oppstad idrettslag inviterte til «folkevandring» til skogs denne søndag, og det ble det – nærmere 70 personer møtte fram i det noe gufne høstværet. FOTO: Veslemøy Nordset GRILLING: Oppstad idrettslag ba på grillmat fra den nye bålpanna til alle de frammøtte. FOTO: Veslemøy Nordset