Odalsportalen – Eventyr på isen

  Annonse

  Tekst: Thea Haukerud


  For en ære! smiler hjemmefavoritt Amund Sjøbrend. Han er stolt av hva bygda klarer å skape.

  Når man kom til Slåstad på lørdag, selveste Amundløps-dagen, ble man møtt av massevis av flagg, fakler og på «Velkommen til Slåstad» skiltene hang det gammeldagse lengdeløpsskøyter.

  Allerede når man gikk ut av bilen hørte man kubjellene!

  Som publikum kom man i rett idrettsarrangement-stemning når stemmen til en lystig Per Kristian «PK» Johansen møtte deg gjennom høyttaleranlegget og stemmen fulgte deg på stien gjennom skogen ned til isen. For inne i skogen var det også satt opp flagg for å vise vei, noe som gjorde den lille turen til en sjarmerende og stemningsfull liten etappe i seg selv, og ved inngangen ble man ønsket velkommen av smilende grendefolk.

  På lørdag var det god, gammeldags norsk vinter, med masse snø, gradestokken viste minus tre og bållukta hang over isen, Dølisjøen viste seg helt klart på sitt vakreste.

  Skøytehinderløype og flotte premier

  På isen var det laget is-lekeplass for de minste hvor «barnetanter» iført skøyeraktige kostymer tok barna med på skøyte-hinderløype.

   — Dette var gøy! ler Ola fra Skarnes.

  Og barnelatter hørte man lang vei fra ungene som både kjørte is-sklie og skøyte-karusellen. Ønsket barna å gå skøyteløp, kunne de få nummerskilt og hadde sin egen løps bane. Og stemningen var til å ta på når «barnetantene» kom med flotte premier i glass etter de har gått løp.

  — Heia! Heia! Heia!

  Ute på den lange runden rundt Dølisjøen gikk 50, 20 og 10 kilometer distansene og løperne smilte bredt når de suste forbi heiagjengene langs løypa som ristet i kubjeller, ropte og klappet når de passerte. Heiagjengene hadde ikke spart på noe med både ansiktsmaling, bjeller, plakater, trekkspill og jakthorn.

  Vinner av 50-kilometeren, Martin Grothe Lien, fra Osloklubben Aktiv Skøyteklubb, brukte drøyt én time og 36 minutter på 10 runder rundt Dølisjøen. Det var imponerende!

  Piruetter til live musikk

  De om lag 600 som var på isen denne dagen fikk servert elegante, kulturelle innslag som isdans, ledet av Reelika Vallas trener for Kongsvinger skøytedans, som danset til nydelig sang fremført av Kristine Hansen. Vakker sang av grendas egen Mina Helgedagsrud og Fredrik Amadeus Sanneerud og en stemningsfylt dans med paraplyer med lommelykter var fine innslag når mørket la seg over Dølisjøen.

  LES MER om http://kongsvingerkunstlop.no/

  «Aftersjess»

  Som i fjor var de fire S’ene – Sten Stensen, Kay Stenshjemet, Jan Egil Storholt og naturligvis bygdas store sønn Amund Sjøbrend – hjertelig til stede og kastet glans over arrangementet. Med intervju og flere kulturelle innslag utover kvelden ble stemningen i lavo’n riktig så god.

  — Ja, for en ære dette er! sier hjemmefavoritt Amund Sjøbrend med et digert smil. Han er imponert over hva bygda skaper sammen. En enorm dugnadsånd og et så godt samhold er noe vi kan være stolt av og takker hele Odalen for et fantastisk engasjement og idrettsglede på isen.