Odalsportalen – Nå er bygda på nett

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Mobilmasta på Trautskogen i Nord-Odal er på plass.

  Endelig har skoginger, hyttefolk og andre besøkende på Tratutskogen i Nord-Odal god mobildekning og skikkelig kontakt med omverdenen.

  I slutten av januar 2015 sto 4G-mobilmasta på Bråtåhøgda klar og sendte ut gode signaler, og i dag var den høytidelige åpningen. Her sto blant annet ordfører Lise Selnes for snorklippinga.

  – Det var en åpning i ruskete vær, men vi er veldig glade for at mobilmasta nå er på plass og at det nå er mobildekning på Trautskogen, sier Selnes.

  Tilstede var både representanter fra Telenor, kommuneskogen, Trautskogen vel og kommunen.

  Bygger ut i glåmdalsdistriktet

  Denne mobilstasjonen dekker skogsområdet nord for Trautskogen og inn i Stange kommune, for fastboende og hytteeiere i Trautskogen samt riksvei 228 fra Trautskogen mot Bruvoll i Nord-Odal og vestover mot Strandlykkja i Stange kommune.

  Dette er et samarbeid mellom Nord-Odal kommune, Stange kommune og Telenor. 

  Arbeidet med investeringen, som totalt har kostet 1,6 millioner kroner, startet opp høsten 2014 hvor Telenor står for montering og driften av basestasjonsutstyret som gjelder radio, antenner, samband og kabler.

  Mobilkonsernet bygger nå ut flere steder i distriktet, og har som mål om å ha 4G-mobildekning for 99,8 prosent av befolkningen i løpet av 2018.