Annonse

– Jeg har syklet i vår og sommer og skal sykle 12 km rundt hele sjøen i dag, sier odølingen Tobias (6) rett før fellesstarten på sykkel under Dølisjøen rundt i går.

Det vrimlet av aktive syklister, løpere og sporty mosjonister rundt Dølisjøen på Slåstad i går, 29. september, med hele 232 deltakere tilsammen hvor den yngste som syklet rundt sjøen var Tobias.

– Jeg sykler rundt ei mil hver uke, så 12 km i dag skal nok gå lett, smiler Tobias mens han varmer opp på gresset før start.

– Og så har jeg blitt sterkere i beina av å sykle ganske mye, så jeg gleder meg skikkelig. Når jeg starter skal jeg vinke til kjentfolk sånn som de mest kjente syklistene gjør på TV, gliser seksåringen.

232 spreke deltakere 

– 171 deltakere i trimklassen, 26 aktive løpere og 35 aktive syklister er vi svært fornøyde med, sier daglig leder i Slåstad IL, Erland Nordsetmoen.

Med et godt turvær ble det en stor trimklasse som la ut på tur. Her var det turgåere, joggende, syklister og fire ryttere med. Turklassen kan velge om de vil gå barneløypa, kort Dølisjøvegen til Langnes og  skogen tilbake som er rundt 4 km eller lang trimløype rundt sjøen som er på 12 km.

– Dette er kjempe gøy! sier Tahle og Hanna som red rundt Dølisjøen på hestene Isor og Bokonn.
Martine (3. klasse), mamma Camilla, pappa Alexander og Mathias (5) la ut på sin første 4 km tur ved Dølisjøen i går.

Livlig i barneløypa

I barneløypa var det oppgaveløsing underveis og stemningen var på topp blant de mange barna som var med.

– Heia, heia, heia oss, ler Elvira (5) og Alvilde (7) på startstreken av barneløypa.

Elvira (5) og Alvilde (7)

– Førstemann til å gjette hvor mange baller det er i bøtta, roper Elvira til søsteren sin i det hun slenger fra seg sykkelen og starter å telle.

– Jeg har allerede gjettet jeg, roper Alvilde tilbake mens hun suser gjennom åtte gule kjegler før neste post.

Hesteskokasting var også en av oppgavene i barneløypa og Elvira tok den på strak arm.

Ivrige, aktive syklister 

– Jeg er klar! sier Kevin Vestli (12) fra Nes sykkelklubb, som stilte alene i sin gruppe, ungdoms-sykkelløypa på 12 km.

– Jeg gir alt selv om jeg skal sykle runden alene jeg, smiler han og sparket så det spola i grusen ved startstreken.

Aktive syklister med tidtaking inkluderer klassen 15-16 år og sykler 20 km. Disse klassene arrangeres i samarbeid med Odal Sykleklubb, som bruker løpet som et klubbmesterskap og premierer beste syklist.

Vinneren ble Fredrik Lysakerrud med beste tid på 40.45, Tommy Fredriksen kom inn som nummer to tett på med 40.53 og Fredrik Skårer syklet inn til tredjeplass med tiden 41.33

Innsatspokal med heder og ære

Av de sprekeste som løp den 12 km lange distansen rundt Dølisjøen var Ola Korbøl som løp på under tre kvarter og kom i mål på tiden 44.08, inn som nummer to var Halvor Korbøl Thoner på 47.10 og tredjeplassen gikk til Mats Emil Sand med resultatet 50.56.

Etter løpet fikk Halvor Korbøl Thoner Slåstad IL’s Innsatspokal for 2018, etter en rekke år med iherdig innsats og gode resultater i skisporet, samt hans framtreden som en flott ungdom.

Utmerkelsen ble utdelt etter at han hadde gjennomført nok et innsatsfylt Dølisjøen rundt hvor han heller ikke sparte på kreftene.
Frivillige: Helge og Stina serverte vafler, kaffe og saft i løypa som ble satt stor pris på.
Per og Leik fra Odal folkehjelp var på plass i terrenget og sikret at alle løperne kom seg trygt igjennom.
– Utrolig flott oppmøte på årets Dølisjøen rundt, jeg er veldig fornøyd, sier ildsjelen, Erland.