Mangfoldet i Odalen og omegn er stort og hele 17 kreative utstillere viser flotte arbeider i akvarell, akryl, olje, blandingsteknikk, foto og installasjon når Sør-Odal Kunstforening åpner sin medlemsutstilling til helga.

Annonse

— Dette er en populær mønstring, der 17 lokale kunstnere stiller ut sine arbeider og du vil få se stor variasjon i motiver, fargebruk, teknikker og pris, så her er noe for enhver smak, sier leder i Sør-Odal Kunstforening, Cato Bekkevold.

— Her blir det vist fram alt fra malerier, foto og installasjon. Vi er stolte, for det er et så høyt nivå på det som vises frem i Låvegalleriet i år, sier Bekkevold.

Tre debutanter

— Flere har vært med tidligere og det som er så stort er å se hvordan kunstnerne har utviklet seg og blir bare dyktigere og dyktigere, forteller en entusiastisk foreningsleder.

— Det har vært til tider utfordrende å henge opp alle bildene slik at det blir presentabelt, for det er så mangfoldig og det er vi jo veldig glade for å kunne vise frem. Og selv om flere av utstillerne har kunstutdanning har vi sympatiske priser, legger han til.

— Av de 17 utstillerne er det tre som ikke har stilt ut før og det blir spennende for foreningen, sier Bekkevold, leder for en forening med et stabilt medlemstall på rundt 80.

Aktiv kunstforening

— Vi har arrangert flere medlems turer hvor vi i samarbeid med Kaare Tveters venneforening drar på turer sammen og det har vært svært populært!
Vi har vært på Blaafarveværket, Hadeland glassverk og Mora i Sverige hvor vi har sett på kunstverk av Anders Sorn og Karl Larsson, to store svenske malere.

— Det har vært fulle busser og god stemning, og det er noe med å dele felles interesser, da har folk det både gøy og hyggelig, sier han muntert.

Og at både lederen av kunstforeningen og medlemmene har gledet seg til utstillingen lenge, det legger han ikke skjul på, ler Bekkevold hjertelig.

Utstillingen er i Låvegalleriet, Galleri Lyshuset, Skarnes. Åpning lørdag 10. nov. kl. 12. 00. Utstillingen er åpen i helgene 10.-11. og 17.-18. nov., alle dager kl. 12-16.

Foto: Sør-Odal kunstforening