To stjernespekkede sommernattkonserter

Annonse

Odal Bygdekor er igjen klar for sin årlige sommernattkonsert i Sand kirke til helga og nytt av året er det blir da capo i Strøm kirke natt til søndag. Konsertene spilles av et veltrimmet bygdekor med mange kjente gjester langt inn i de sene nattetimer i to stemningsfulle og sommervakre kirker.

Tilbakemeldingene har hvert år vært de samme: «Fantastisk opplevelse med vakker musikk, lyrikk og sang med kirkerommet og en lys forsommerkveld som ramme». Sommernattskonserten er bygdekorets mest ambisiøse arrangement hvert år og de legger lista høyt også dette året med et stjernespekket program.

— Vi ønsker å sette folk i sommerstemning og med vårt konsertrepertoar som selvsagt har en sommerlig rød tråd, ønsker vi å gi et uttrykk for sommernatt, sier Magne I. Teppen i Odal bygdekor.

Det er femte året på rad med sommernattkonsert i Sand kirke, men første gang første gang i Strøm kirke.

— Vi er så heldige å samarbeide med Edel Lilleseth i år, så vi får en da capo i Strøm kirke natten derpå! sier Leif Sæther i bygdekoret fornøyd.

Stjernespekket ensemble

Også i år har bygdekoret med seg spennende gjesteartister og publikum kan allerede nå begynne å glede seg over innslag av Kaja Rode, som gjorde det meget skarpt i programmet «The Voice» på NRK1 i 2017. Hun synger både solo og i duett med Ahmad Mirzajev – Nord-Odals nye organist – som opptrer både som tenorsanger og på tangenter i konserten. Hans kone, Tatjana Kapustina, er også meget dyktig på tangenter og er blant aktørene. Simen Bjørkhaug, opprinnelig Skarnes-gutt, kommer ned fra Trondheim med sin saksofon. Hans Ludvig Fredheim, som er gjenganger i sommernattskonsertene, leser sommerlig lyrikk. Eva Vermundsberget stiller som dirigent for koret, men er også sangsolist.

A-laget ønsker fullsatte kirker

Dette er femte året med denne type konsert i Sand kirke og publikums-antallet har steget hvert år. I fjor var kirken ganske velfylt.

— Tidligere år har Odalsbygdekor dratt inn 120 publikummere i Sand kirke, sier I. Teppen, som håper på fulle kirker både lørdag og søndag. Teppen lover magisk stemning og ønsker alle velkommen til å tilbringe sommerkvelden sammen med koret.

Konsertene holdes fredag 15. juni kl 22.30 i Sand kirke og lørdag 16. juni kl 22.30 i Strøm kirke.
Inngang: kr. 200,- 15 år og yngre: Gratis. Forhåndssalg: Marihøna på Sand, i Skarnes Farvehandel og hos Skarnes Gullsmedforretning.

Et veltrimmet bygdekor klare for årets store konserter. FOTO: arktiv