Ekteparet Kristin Bengtson og Kjell Grinden fikk sommeren 2018 en idé om at de skulle ha en samling av litt spesielle utgaver av alle fiskeslag i Storsjøen på terrasseveggen. Kjell formet fiskene og Kristin ga dem kreativt innhold.
Ekteparet Kristin Bengtson og Kjell Grinden.
Annonse

Fiskene ble laget av diverse materiale som de fant på låven og rundt omkring i huset. Sengegjerder, plater fra en gammel campingvogn, tapetrester, blikkbokser, dørhengsler, deler fra gamle fiskesneller, badekarsluk, matbestikk og så videre.

Materialet valgt basert på fiskens personlighet

Tema og innhold for hver fisk er valgt litt ut i fra fiskens personlighet og litt ut i fra inspirasjon hentet fra hverdagen det halvåret prosjektet varte. Det være seg VM i sjakk, Børli, Game of Thrones eller «Solen» av Munch, som fikk Svartholmen i horisonten.

En av fiskeslagene du kan se på Milepelen.

Fiskene ble for moro skyld lagt ut på facebook, og responsen og tilbakemeldingene gjorde at de etter hvert skjønte at dette burde bli en utstilling. En uhøytidelig utstilling der sunn galskap og kreativitet kobles sammen med naturfag, folkeopplysning og mixed media modern art – med vår alles kjære Storsjøen til inspirasjon under hele prosessen.

60 personer på Fiskens dag 6. mars

Det var god stemning og mange begeistrete tilskuere, og praten gikk om både store fisker og skjelene fisker og den aller største Gjedda noen drømmer om å få . Ca 60 personer møtte opp på åpningen av utstillingen onsdag 6.mars – på Fiskens dag – noen hadde til og med tatt vegen helt fra Hamar. På programmet var det salg av fiskesuppe, fiskeutstilling og nyskrevet kantate til Storsjøen. Etterpå var det gratis kino med filmen Big Fish for de som ville benytte seg av det.

Fra utstillingen på Milepelen.

Utstillingen står utstilt i foajeen på Milepelen kulturhus under Lysukene.