Lysukene er nå offisielt åpnet

Annonse

 

I går gikk startskuddet for Lysukene i Odalen med ordførerne fra begge Odals kommunene hjertelig tilstede.

Lysukene ble åpnet i går klokken 12.00 på Lyshuset og med Knut Hvithammer, Lise Selnes, vakker sang av koret Ters Pink og med Sør-Odal kunstforenings egen Haakon Engelsen på plass ble Lysukene offisielt åpnet.

Lysukene er et felles kulturprosjekt mellom Sør-Odal og Nord-Odal, noe begge ordførerne er veldig stolte av.

— Lysukene er et symbol for lysere og lengre dager og i disse ukene deler hele Odalen sitt rike kulturliv med hverandre, Lysukene er et herlig vårtegn, sa ordfører Lise Selnes.

Odalen er to kommuner, men ei bygd og Lysukene er en god tradisjon som er viktig for felles kulturliv.

— Lysukene er ikke bare kultur i marsmåned, for vi har et rikt nok kulturliv til å fylle et helt lysår, sa ordfører Knut Hvithammer.

De takker begge alle som bidrar, det gir et stort mangfold, samhold og fellesskap til bygda vår.

— Det er også mye god folkehelse i kunst og kultur, det gir påfyll og impulser til kropp, hode og næring til sjela. Lysukene kan gi mange gode opplevelser, og opplevelser er best sammen, sa Knut.

Engelsens utstilling tatt godt i mot

Sør-Odal kunstforenings, Haakon Engelsen, var tilstede på Lyshuset for å åpne sin egen kunstutstilling som ble tatt svært godt i mot.

Haakon Engelsen har deltatt på kunstutstillinger over hele verden, hvor en av de største var i New York. Han har hatt stor suksess og fått gode kritikker, men spesielt godt liker han seg i Italia hvor han føler at kritikkene reflekterer hva han selv føler for sine bilder.

Engelsen gikk på Kunstakademiet i 1958 med Reidar Auli som lærer. Det viktigste Haakon lærte av han var å finne sitt eget ståsted. Siden den gang har han latt seg inspirere av naturen og sitt eget følelsesliv og har klart å uttrykke sitt følelsesliv gjennom bildene.

«Påsan»  på Sør-Odal bibliotek

I går formiddag var det også teater på Sør-Odal bibliotek hvor det hadde samlet seg rundt 50 barn og voksne for å se på barneforestillingen «Påsan».

Påsan er en forestilling basert på Vidar Sandbecks fortellinger og viser om Påsan og bestekameraten Nils Brua. Gjennom sang og fortelling tok Skuespiller Anne Persdotter Flugstad og gitarist Frode Berntzen publikum med seg inn i høydepunkter fra Sandbeck sitt forfatterskap, satt sammen til en forestilling som fenget alle aldersgrupper.

Barna fikk høre kjente og kjære barneviser, som blant annet Så er jeg lita, Snekkervisa og Myggvisa, og selvfølgelig selveste Pengegaloppen og barna sang lystig med.

Sør-Odal kunstforenings Haakon Engelsen var til stede og åpnet sin egen utstilling Vakker sang av koret Ters Pink satt en fin ramme på åpningen Utstillingen ble tatt godt i mot Engelsen tilstede for egen utstilling Engelsen kunst samlet til bok «Påsan» på Sør-Odal bibliotek fremført av skuespiller Anne Persdotter Flugstad og gitarist Frode Berntzen Her fremføres Pengegaloppen