Kultur på tur

Annonse

Nå kan du oppleve kultur på tur fra Kunstbanken Hedmark Kunstsenter hele februar på Sør-Odal bibliotek.

— Se filmer med høyaktuelle temaer hele februar

Sinnamann Sinnamann er basert på en barnebok av Gro Dahle og Sven Nyhus. Handlingen dreier seg om et vondt og vanskelig tema, fysisk vold i hjemmet, og hemmeligheter som ikke skal være der.
Den lille gutten Boj bor i et hjem hvor far slår mor, men far beklager seg straks etterpå fordi han ikke kan noe for det.
Boj er redd og tror det er hans skyld. Men så kommer kongen for å hjelpe faren til å bli et bedre menneske. Den danske dikteren Den danske dikteren av Torill Kove handler om den unge danske dikteren Kasper, som har Sigrid Undset som sin favorittforfatter og store forbilde.
Han reiser til Norge for å få inspirasjon til skrivingen og møter mange viderverdigheter underveis som uvær, sint hund, sultne geiter og ulykkelig kjærlighet.
Det dukker opp viktige eksistensielle spørsmål, som hva er det som egentlig betyr noe og er vår eksistens bare en tilfeldighet.

Beste animerte kortfilm

Kove fikk Oscar for beste animerte kortfilm med Den danske dikteren i 2007. Dalvedh Dalvedh er sørsamisk og betyr at noe som har vært borte eller gjemt kommer til syne.  Billedkunstner Sissel M. Bergh og musiker Frode Fjellheim har sørsamisk bakgrunn.
De lar natur, mennesker og dyr på ulike måter fortelle om den sørsamiske kulturen. Ved hjelp av musikk, joik og fortelling utdypes historiene.
I filmen kan vi høre joikeren Marja Helena Fjellheim Mortensson (f. 1995) fra Svahken sijte i Engerdal.

Dalvedh Den danske dikteren