I regi av Kunstbanken og «Kunst på tur/ ord underveis» har Sør-Odal bibliotek vært så heldige å kunne stille ut tegninger av Anne Kristin Øierud.

Annonse

Anne Kristin Øierud er fra Halden, men bor nå på Galterud. Som ung arbeidet hun med dekor på keramikkfabrikken Trifa i Halden, og det er detaljene hun brukte der som preger bildene hennes i dag. Anne Kristin Øierud har et gjennomgående tema.

Det er den nære forbindelsen mellom menneske, natur og dyr som er de sentrale elementene i motivene.

På formiddagen mandag den 4. mars var det åpning av utstillingen. I utgangspunktet er det bare tre tegninger, men ettersom dette er hennes hjemkommune ble utstillingen utvidet.

Anne Kristin Øierud bruker symboler fra flere kunstneriske uttrykk og religioner.

Det var leder i Sør-Odal kunstforening, Cato Bekkevold som sto for åpningen. Og sammen med kunstneren selv fikk de fremmøtte en innføring i kunsten til Øierud. Hun tegner og fargelegger bildene.

Biblioteket oppfordrer alle til å komme å se

— Det blir sånn som barn fargelegger tegninger. Og det er en tidkrevende prosess da det er så mange detaljer, forteller Øierud. Hun bruker symboler fra flere kunstneriske uttrykk og religioner. Og som Bekkevold sa:

— Dette er ikke bilder du bare ser flyktig på, de må studeres nøye for å få med seg alt.

Ordfører, Knut Hvithammer var også til stede. Han takket kunstforeningen for den innsatsen de gjør med å formidle kunst til oss sørodølinger på en god og aktiv måte.

Utstillingen vil være på Sør-Odal bibliotek i hele mars. Alle oppfordres til å komme og ta en titt.