«Se dagen gryr» tolket av Birgit Brinck

Annonse

Torsdag 8. februar kl. 19.00 ønsker Birgit Brinck med venner velkommen til konserten «Se dagen gryr» på Sanitetens hus i Mo. En visekveld basert på Finn Kalviks musikk.

Finn Kalvik fylte 70 år i april og kunne samtidig feire 50 år som artist. Han er en av Norges aller største visesangere og låtskrivere noensinne. Mange av sangene har fått en egen plass i den norske folkesjela. «Aldri i livet» som han vant norske Melodi Grand Prix med i 1981 er en sang som aldri har blitt glemt. «Livets lyse side» ble utgitt i 1988 og har blitt en sang de aller fleste nynner på. «Trøstevise», duetten med Cajsa Stina Åkerström, er en sang som synges mye i begravelser og andre viktige dager i menneskers liv.

30 album

Finn Kalvik har også blitt spilt mye på svensk radio. Albumene «Kom ut, kom fram» og «Natt og dag» ble utgitt med Benny Andersson som produsent. Kalvik har også tonsatt dikt av Inger Hagerup og André Bjerke. Han har gjort mange oversettelser, blant annet Harry Chapin’s «Cats in the craddle» (Ride ranke). Finn Kalvik er en av frontfigurene i den store visebølgen i Norge, som  startet på 1960-tallet. Han har gitt ut nærmere 30 album.

Birgit Brinck har med seg 2 barn som utøvere på konserten. Mina Helgedagsrud (8) og Fredrik Amadeus Sannerud (11). I tillegg kan man høre Anita Hagen og Kai Johansen. Man kan forvente seg en kveld med ærlige tekster, sol, lys, varme og betraktninger om livet. Det er også mulig å synge med for de som er glad i å synge.