Kulturhuset var fylt opp da Nord-Odal hornmusikk inviterte med seg mange barn og unge for å trekke publikum inn i Astrid Lindgrens fantastiske verden på Milepelen kulturhus søndag 31. mars.  

Annonse

For noen måneder siden var det noen i Nord-Odal hornmusikk som hadde en fantasi, om at vi kunne ta med publikum inn i Astrid Lindgrens verden for å høre noen av hennes kloke, tankevekkende og flotte tekster i musikalsk utgave.

Fantasien ble til virkelighet

På søndag 31. mars ble denne fantasien til virkelighet. Publikum kom og på scenen kom alle de publikum ønsket å høre; Ida, Karlsson på taket, Madicken, Lisabet, Emil, Pippi Langstrømpe og enda flere.

— Allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasi, sa Astrid Lingren.

40 elever fra barneskolene i bygda sto på scenen

Nord-Odal hornmusikk hadde invitert med seg elever fra barneskolene i bygda.  Rundt 40 elever hadde øvd på sangtekster i flere måneder, og både tekster og melodier satt som det skulle. Solistene var elever i kulturskolen i Odals kommunene, og sammen med kor og korps var de med på å gjøre dette til en flott ettermiddag for både store og små.

Karl Sigvart Sannerud sang solo på Luffarvisan. De andre på bildet er: Samira Snekkerlien, Maren Gundersen Anna Sofie Fjelland, Ingrid Sæther og Veslemøy Lensebakken. Foto: Solfrid Anita Ruud.

Astrid Lindgren har skrevet seg inn hjertene til barn over hele verden. Hun tok barn på alvor og hun gjorde det på en klok og varm måte. Hennes historier og tekster var en viktig stemme i samfunnet, og hennes forfatterskap er unikt.

–  det har jeg aldri prøvd før så det tror jeg sikkert at jeg kan klare.

Marianne Nybakk husket hva Astrid Lindgren hadde sagt da hun ble spurt om å være konferansier;

– Det har jeg aldri prøvd før så det tror jeg sikkert at jeg kan klare, sa Marianne.

Konferansier Marianne Nybakk. Foto: Solfrid Anita Ruud

Det fikk hun til på en utmerket måte. Hun trakk publikum med inn i Astrid Lindgrens mange verdener. Hun minnet oss på Emils gode hjerte som stadig fikk ham til å gjøre hyss, hun trakk frem den modige Ronja Røverdatter og hun fikk oss til å smile av fortellingen om Lisabet som puttet en ert i nesen.

Brexit og Solskjær var ute av alles tanker

Denne kvelden var Brexit, Ole Gunnar Solskjær og ny justisminister ute av alles tanker. Publikum var i Astrid Lindgrens verden med Emil, Pippi Langstrømpe og Madicken for å nevne noen av personene.

Publikum var i Katthult, vi gråt en skvett for Bosse i Mio min Mio, og vi smilte av Karlson på taket med propellen godt plassert på ryggen.

– Tusen takk for en flott ettermiddag. Tusen takk til alle som stilte opp – på scenen, bak scenen, før og under forestillingen, sier Anne Cathrine Holth i Nord-Odal hornmusikk.

Livet er forunderlig. Det står ikke stille. Det går, sa Astrid Lindgren.

For alle som var på Milepelen søndag ettermiddag går livet videre med litt mer klokskap, litt flere smil om munnen, kanskje noen flere velmente hyss – takket være den svenske flotte forfatteren vi var og er så glad i.

Tekst: Anne Cathrine Holth