Under para-VM finalen på SIAP i går var det knyttet stor spenning til Bjørn Gulbrandsen som har over 17 individuelle VM-medaljer fra tidligere. I går kjørte han inn til sølv med hjelp av Sør-Odølingen Øystein Barhaughøgda.

Annonse

— Jeg er veldig fornøyd dagens innsats, stråler Gulbrandsen i det han kjører inn til brygga sammen med sin gode hjelper Øystein Barhaughøgda.

— Men vi må nok øve enda litt mer på det ene tricket Øystein, så blir det gull neste gang, ler Gulbrandsen og slår hjelperen sin kameratslig på skulderen.

Image may contain: 1 person, standing, child, ocean, outdoor, water and nature
Bjørn Gulbrandsen og Øystein Barhaughøgda, NOR. Foto: Slåstad VSK/Asgeir Sektnan

Vannskihopping i blinde er en ekstremsport

Eidsvollingen Bjørn Gulbrandsen er blind, men lidenskapen hans er vannskihopp. Han ble blind over natten, men fortsatte med idrett og i går ble det VM-sølv på SIAP.

Image may contain: one or more people, child, outdoor, water and nature
Bjørn Gulbrandsen. Foto: Slåstad VSK/Asgeir Sektnan

Store idrettslige prestasjoner

Her kjører Bjørn inn på hoppet med en fart like i underkant av 60 kilometer i timen, og det gjør Gulbrandsen altså i blinde.

Image may contain: one or more people, ocean, outdoor, water and nature
Bjørn Gulbrandsen. Foto: Slåstad VSK/Asgeir Sektnan

— Utøverne som driver med para-vannski på dette nivået er så sterke mentalt og fysisk tvers gjennom og jeg tar av meg hatten, sier Barhaughøgda.

Barhaughøgda som selv har vært kjent som en av Norges beste vannskikjørere i flere år  hjalp Bjørn Gulbrandsen til VM-sølv i går.

— Vannskihopping er en ekstremsport. Den er risikofylt. Jeg er glad jeg kunne støtte Bjørn Gulbrandsen til sølv i dag, smiler Barhaughøgda.

Image may contain: one or more people, outdoor, water and nature
Bjørn Gulbrandsen. Foto: Slåstad VSK/Asgeir Sektnan
Image may contain: 4 people, people smiling, people standing, sky, child and outdoor
Vision Impaired Men Jump. 1. Daniele Cassioli, ITA, 2.Bjørn Gulbrandsen, NOR, 3. Matteo Fanchini, ITA. Foto: Slåstad VSK/Asgeir Sektnan