Odalsportalen – Twist and shout på Milepelen

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  På lørdag er du invitert til et dypdykk i et av pop-musikkens aller største band.

  De spilte skiffle-musikk på sene kvelder i den kjente puben Cavern Club i Liverpool. Året var 1956, og John Lennon på 16 år hadde nettopp startet opp bandet, The Quarrymen. Samme år spilte de på en hagefest i juli da Lennon møtte Paul MccCartney for første gang. Etter hvert ble 15-åringen med i besetningen, og det samme gjorde også George Harrison.

  Senere skulle disse gutta sammen med Ringo Starr erobre hele verden med musikken deres, de trange dressbuksene og de lange lokkene.

  På lørdag inviteres du til å bli med på et dypdykk i britisk pop på 60-tallet, og en hel kveld med «Beatles og Britisk Beat» med Nord-Odal Hornmusikk på Milepelen.

  – Vår musikalske sjef, Michael Antrobus har vokst opp i samme by som The Beatles-gutta, nemlig Liverpool. Han har sågar gjort musikalske prosjekter med Sir Paul McCartney tidligere. Det ga oss hovedinspirasjon til denne konserten, forteller Harald Moen i Nord-Odal Hornmusikk.

  Hit kommer også Kai Johansen, sanger og gitarist med den engelske popkulturen godt under huden, som sammen med «Kor av og tell» skal gjøre flere av de kjente Beatles-låtene samt Freddy Mercury med mer.

  – I Nord-Odal får vi det til med korps

  Hornmusikken består også av ungdommer fra Nord-Odal Skolemusikk, og korpspatruljen er nå på sitt åttende år.

  De er inne i en god utvikling, forteller Moen, med god rekruttering til skolekorpset. 24 nye aspiranter har kommet til siden våren 2014, og til våren blir det nye opptak. Moen oppfordrer unge musikanter til å bli med. 

  – Det er ekstra stas for oss i hornmusikken å kunne formidle popmusikhistorie til ungdommen. Hornmusikken er genuint opptatt av engasjement og rekruttering til musikkorpskulturen, og håper at dette arrangementet gir ungdommen fine opplevelser og «drive» til å bli enda bedre musikanter. I Nord-Odal får vi det til med korps, sier han.

  Konserten «Beatles og Britisk Beat» lørdag 7. mars starter klokken 17:00 på Milepelen i Nord-Odal. 

  Billettsalg i døra og på Marihøna på Sand. 

  Og da vil kanskje John Lennon også her spørre om din hjelp, slik han gjorde i The Prince of Wales Theatre i 1963 med celebre gjester og blant annet Dronning Elisabeth til stede: «Would the people in the cheaper seats clap your hands. And the rest of you, can just rattle your jewelry».

  Les mer her