Det er helheten som teller

Annonse

 


Odal akupunktur og helhetsterapi åpnet nå i sommer i de gamle lokalene etter Minde kafé, ved siden av apoteket på Sand. Og beliggenheten er nok riktig for siden åpningsdagen har det vært fullt.

Synlig fra gaten

— Beliggenheten er midt i blinken bokstavelig talt for vi har hatt fullbooket siden vi åpnet dørene. Vi har ikke en gang rukket å sette opp skranken ved inngangspartiet, sier driveren av Odal akupunktur og helhetsterapi, Sidsel Hellebakken med et smil.

—Unnskyld meg et øyeblikk, jeg må ta i mot i døra, sier Hellebakken midt i en setning. Og på under en time har det kommet tre personer innom som ønsker veiledning og behandling.

Odal akupunktur og helhetsterapi tilbyr behandlinger for migrene, nakke-, skulder-, og ryggproblemer, astma, allergier, tinitus, fordøyelsesbesvær, fibromyalgi, psykiske plager, ufrivillige barnløshet, øre- og bihulebetennelse og en rekke andre lidelser som folk helt tydelig ønsker behandling for.

Helheten er avgjørende

— Jeg vet hvordan smerte kjennes på kroppen og hva det vil si å ha det vondt. Jeg har selv hatt kreft da jeg var 19 år og har hatt flere operasjoner opp gjennom årene, forteller Hellebakken.

— Det høres kanskje rart ut, men erfaringen fra sykdomsperioden ville jeg ikke vært foruten i dag, for jeg forstår så godt når noen forklarer meg hvordan de har det, tilføyer Hellebakken.

Under kreft-perioden satt Hellebakken i lengre perioder i rullestol og da hun ble frisk grep hun livet! Hun tok både motorsykkellappen og flysertifikat med kun et kort mellomrom og ville ikke miste et eneste minutt. Så landet hun på hva hun ville bruke livet sitt til – å hjelpe andre.

Brenner for å hjelpe

Hellebakken utdannet seg ved Institutt for helhetsmedisin i Oslo og helseskolen i Søborg, deretter en rekke tilleggs-utdanninger innen akupunktur, triggerpunktmassasje, naprapati, vacumkopping, otopati (ørelysbehandling), gestalterapi og fagmedisin. Og til slutt ambulansefaglinja med utryknings-sertifikat gjennom Norsk luftambulanse. Veggen ved inngangspartiet er dekket med innrammede godkjenninger fra utdanninger og kurs som bekrefter at Odal akupunktur og helhetsterapi tilbyr et vidt spekter av ulike behandlinger og effektive metoder.

— Og så samkjører jeg behandlinger når det er mulig, for jeg ønsker ikke at folk skal betale for mye, påpeker Hellebakken.

Fagmedisin går alltid først

Hellebakken har bred og variert utdanning innenfor helse og har tidligere jobbet på klinikk i Aurskog Høland i 15 år, jobber også på legevakten (gjort det i 10 år) og tidligere i ambulansetjenesten. Men, sier hun helt bestemt;

— Jeg kan heller ikke fikse alt, flere ganger videresender jeg personer til lege, leger og fagmedisin går alltid først, sier Hellebakken som selv er utdannet innen fag-medisin.

Hos Odal akupunktur og helhetsterapi får du god hjelp av sympatiske medmennesker med glimt i øyet.

For timebestilling, ring 942 56 109.

 

Nye, flotte lokaler på gateplan ved siden av apoteket. Johhny Hellebakken, mannen til Sidsel Hellebakken, behandler med otopati (ørelysbehandling), det er han alene om i Odalen. Innbydende lokaler og på veggen henger Hellebakkens mange godkjenninger fra utdanninger og kurs Hos Odal akupunktur og helhetsterapi handler alt om helheten