Odal Hydraulikk har flyttet inn i Industrivegen 4, i samme bygg som SandTec. Firmaet leverer vedlikeholds- og reparasjonstjenester knyttet til hydraulikk, noe du for eksempel finner i hjullastere og støtdempere.

Interesse for hydraulikk i arv

Annonse

Ken Le, Lasse Hopmoen og Christin Kalmar utgjør teamet. Både Lasse og Christin har erfaring fra ulike typer forretningsdrift fra tidligere. Det er imidlertid Lasse som kan faget best – han har drevet med hydraulikk så lenge han kan huske. Hans far har nemlig drevet verksted i mange år. Og interessen smitter, Christin har også planlagt videreutdanning innen området.

– Det er jo ikke så mange jenter på hydraulikkutdanningen på KRM (kursleverandør roterende maskineri og hydraulisk utstyr), så de synes nok det er litt morsomt at jeg er interessert, sier Christin, som er i gang med fagteknikkutdanning.

Mekanikk som brukes på mange fagfelt

Hydraulikk er basert på veskemekanikk og – dvs overføring av energi gjennom rør eller andre legemer, og er ofte forbundet med pumper, sylindre rør/slanger og andre veskemekaniske innretninger. Hydraulikksystemer brukes i dag innen en lang rekke forskjellige fagfelt bla:

  • Styring av sylindre til for eksempel gravemaskiner og roboter.
  • Kraftoverføring, for eksempel fra motor til hjul på hjullastere ol.
  • Fjernstyring av undervannsventiler.
  • Sjokkdemping, blant annet i støtdempere.

    Lasse Hopmoen og Ken Le i gang med å fikse hydraulikk på lastebil på verkstedet på Granerud.

Håper på synergier med andre

Bedriften valgte å etablere seg i Nord-Odal fordi de har sett at det er mange virksomheter som benytter maskinelt utstyr, enten det er innen landbruk, transport eller anleggsmaskiner.

Hopmoen-navnet kommer fra Åsnes, og Lasse har familie der, men selv har han vokst opp i Oslo og drevet butikk på Råholt.

– Vi håper at det blir synergier med andre tjenesteleverandører til maskiner og utstyr på Granerud. Har du en lastebil, er det jo fint å vite at du kan få fikset det hele på samme sted, sier Lasse Hopmoen.

Ta kontakt med Lasse Hopmoen på telefon 941 83 916, eller send epost til odal.hydraulikk@gmail.com hvis du trenger hjelp med hydraulikksystemer. Du kan også kontakte firmaet via Facebook.