Går du med tanker om å etablere egen virksomhet? La deg inspirere av lokale næringsrådgivere som deler sin kunnskap gjennom et spennende program under «Gründervikua» 2019.

Annonse

Målet med «Gründervikua» er å hjelpe mennesker med sine forretningsideer og denne uka er til for deg som vil starte egen bedrift eller har nettopp gjort og ønsker faglig hjelp.

«Gründervikua» tilbyr hjelp, men handler vel så mye om å treffe andre gründere som kan dele sine erfaringer og viktigheten av å knytte kontakter.

Fikk flere aha-opplevelser 

– Jeg kan virkelig anbefale andre å bli med på etablererskolen for det er så mange småting man skal huske på når en starter for seg selv, forteller Raymond Lorentzen som var med på etablererskolen i fjor.

– Jeg fikk flere aha-opplevelser i løpet av kurset, smiler grunderen som etter bestått kurs startet enkeltmannsforetaket Flyfisher film som holder til på Ullern.

–Vi lærte om hvordan man på best mulig måte kan nå markedet med sine tjenester, hvordan lage en forretningsplan og spesielt delen rundt regnskap var nyttig, legger han til.

En filmskaper i bygda

–Jeg lager en del reklamefilmer og det har etter hvert blitt flere musikkvideoer, så det er skikkelig gøy! Forteller mannen bak kamera som har kommet godt i gang med sine ideer.

I det siste har jeg tilfeldig kommet i kontakt med et band fra Ghana som ønsket og komme til Norge for å lage musikkvideo. Det blir jo eksotisk for dem med vintermusikkvideo filmet i snøen, ler engasjerte gründeren.

–Nå har jeg også fått meg en manuskonsulent, Mona G. Hoel, hun er godt kjent i miljøet og i samarbeid med henne vil jeg starte med en pilotfilm og har en plan om å lage spillefilm på sikt, forteller Tromsøværingen som flyttet til Odalen for fem år siden.

Nettverksbygging er nyttig

–Det var nyttig og interessant å gå etablererskolen, forteller Kristin Håkelien som også var på etablererskole i 2018 sammen med Raymond.

Kundeorientert utvikling var det som fenget den nyetablerte gründerspiren med mange års bakgrunn fra medie og reklamebransjen mest.

– Og ikke minst synes jeg det fineste med opplegget var at vi fikk tilbakemeldinger fra næringsrådgiverne direkte etter at vi framla vår ide og vi fikk umiddelbare konstruktive innspill vi kunne ta med oss videre.

Lokal bildereparatør

Kristin er utdannet grafisk designer og har jobbet flere år i Eidsvoll blad, Raumnes og Romerrikets blad med artikler og annonser.

En av Kristins store interesser er bilder og reparasjon av gamle fotografier. Etter etablererskolen, har Kristin  startet opp for seg selv med bildereparasjon, som hun kaller Kristins bildeverksted.
Her kan hun hjelpe deg med å reparere dine gamle bilder som kanskje har blitt bøyd, fått riper eller falmet og få de helt fine igjen.

– Bildet under er et eksempel på et fotografi som var på reparasjon og endte opp som et postkort, sier Kristin som for tiden tar etterutdanning innen digital markedsføring.

Slik var det originale papirbildet før Kristin gjorde en bildebehandling.

Nedenfor er bildet restaurert, altså reparert digitalt, ved å fjerne riper, streker og flekker som ofte oppstår med tida.

Bildet er behandlet digitalt på PC. Det har fått litt mer himmel over hodene, klarere lys og kontraster og riper er fjernet.

–En god ide til hva du kan bruke egne bilder til, smiler Kristin.

Regionen ønsker flere gründere som Kristin og Raymond og daglig leder i AB Utvikling Bernt Ø. Hjelmervik mener at målet for «Gründervikua» og etablererskolen er er å øke antall nyetableringer i Hedmark og å gi eksisterende og potensielle etablerere et større nettverk.

For lokale deltakere som har lyst til å gå Etablererskolen, som starter i Kongsvinger allerede i uke 9 så er det en mulighet til å gjøre seg kjent med den i løpet av uka.