Kundene hos A. Sandberg på Sand får i dag servert kake og historiske tilbakeblikk med bildefremvisning og muntre fortellinger fra de siste 90 år.

Annonse

— Vi er stolte og ydmyke på en dag som denne, sier innehaver av Esso stasjonen på Sand, John Henrik Gjørven, som ikke får fullført setningen før en kunde kommer fram og ønsker til lykke med dagen.

— Og vi har investert mye opp gjennom årene, fra de første årene da bensinen ble pumpet manuelt fra fat på bakken til moderne pumper, nytt og høyere tak over pumpene og frem til i dag hvor vi har en helt ny vaskehall, smiler han fornøyd og enda en kunde klapper han på skulderen og gratulerer.

Gull-utmerkelse for familiebedriften

Stasjonen som i våres oppnådde hundre prosent score og gull-utmerkelse i Esso’s konkurranse «Stasjonens uke», hvor juryen med Leif Mehus fra Esso sentralt, bedømte blant annet kundebehandling, førsteinntrykk ute og inne, og A. Sandberg fikk full score på alt.

I dag var Mehus på besøk igjen med enda flere gratulasjoner til familiebedriften.

— Gratulerer så masse, uttrykker Leif Mehus, driftsansvarlig for alle Esso stasjonene i Norge til Gjørven med en diger blomsteroppsats.

— Dere er utrolig dyktige og jeg ønsker dere lykke til videre, ler Mehus og slår armen kameratslig rundt innehaveren.

1928 til 2018

Stasjonen ble startet av Amund Sandberg i 1928 og som i flere tiår drev bensinstasjon og bilverksted.
Deretter tok Reidun Sandberg og mannen Henry Hagen styringa i mange år inntil dattera Venke Gjørven tok over i 1989 og nå sønnen John Henrik Gjørven.

— Ja her er det en del historie i veggene. Før krigen ble det bygget busser i verkstedet og i noen år hadde også Odalsruta bussgarasje her på stasjonen, smiler han.

— Men nå, som på alle andre bensinstasjoner har en del endret seg hva gjelder vareutvalget, etterspørselen etter bilrekvisita er svekket til fordel for mat, drikke og andre varer som vi mennesker har behov for i dag, legger han til.

— Alt til sin tid, og hvem vet, det blir jo spennende å se, om min sønn som nå går i barnehagen tar over etter meg, hva hans generasjon ønsker å handle her, ler han.

Pumper og verksted (i dag Sand Bilco). Ukjent årstall.
Storkake til et stort jubileum.
Feirer med pølser til alle besøkende!
Traktorgodkjenning 1962.
1., 2. og 3. generasjon samlet i bolighuset som fortsatt står på tomten. Amund Sandberg til høyre, Reidun Sandberg Hagen med Venke Hagen (nå Gjørven) på fanget. Ca 1955.