Første vigselen av ordføreren på rådhuset

  Annonse

  1. januar 2018 overtok kommunen ansvaret for gjennomføring av borgerlige vigsler i Norge og 11. mai ble Sør-Odals første brudepar viet av ordføreren på rådhuset.

  Rommet er fylt med levende lys, nydelige blomsteroppsatser og det er en høytidelig stemning som fyller rommet. Nærmeste familie er pyntet i sin fineste stas og brudgommen – han venter på sin brud.

  Tiden står stille og brudgommen holder pusten, og så kommer hun endelig inn i rommet. Hun går sakte, i sin vakre brudekjole og med et bredt smil kommer hun frem til sin kommende mann som står ventende foran ordføreren. Så smiler de kjærlig til hverandre.

  — Kjære brudepar, hjertelig velkommen til vielse, sier ordfører Knut Hvithammer til brudeparet Mai Linn Haugen og Ronny Høiby som fredag ettermiddag var første par  ut til å bli viet borgerlig på rådhuset i Sør-Odal kommune.

  Størst av alt er kjærligheten

  — Kjærligheten er det største av alt og kjærlighet er respekt, sier ordføreren. Så leser han det vakre diktet Pulsvotter av Hans Børli;

  Pulsvotter

  Hun strikket pulsvotter til meg

  av grått, tretråders ullgarn.

  Pulsvotter –

  et godt gammeldags vinterplagg:

  årene ligger grunt under huden

  på innersiden av magre håndledd; blodet

  kjølnes og strømmer kaldt

  tilbake i hjertet. Derfor strikket hun pulsvotter til meg

  tjuge år etter at hun skrev det siste kjærlighetsbrevet.

  De sa JA!

  Ekteskapsløftet ble gitt og papirer skrevet under og tilslutt fikk brudgommen kysse sin brud.

  Utenfor var det lett regn, men som de sa i gamledager, litt regn i sløret – betyr lykke!

  Vigsel på rådhuset

  Sør-Odal kommune informerer på sine hjemmesider om at de åpner for vigsel én dag per måned, primært ukedager innenfor kommunens normalarbeidstid. I måneder med stor pågang (mai-august) kan dette økes til to dager. Ordføreren fastsetter dager for vigsler for et kalenderår om gangen. Sør-Odal kommune har kun ansvar for selve vigselsritualet. Pynt, dekorasjoner, musikk eller andre kunstneriske innslag organiseres og bestilles av brudeparet selv. Vigselen er gratis.

  Pyntet til vielse Nærmeste familien samlet i den pent pyntede kommunestyresalen. Ekteskapspapirer undertegnes Nærmeste familie samlet rundt brudeparet, bak; Borger og Torunn Høiby, Arild Omsland og Edna Robertsen, brudeparet i midten og barna Victor, Elias og Elena foran Ordføreren erklærte Mai Linn Haugen og Ronny Høiby til ektefolk den 11. mai