Denne uka har bygningsarbeiderne i Ø M Fjeld påbegynt montering av limtre- og massivtre-elementene i Samling. Elementene er levert av Aanesland Limtre AS, men produksjonen har foregått i Sveits, hos Blumer Lehman AG.

Annonse

– Fra nå av kommer det til å skje synlige endringer på bygget hver eneste dag, sier Geir Vik i Nord-Odal kommune. Bygget kommer til å reises stykke for stykke, etasje for etasje oppover. Du kan nesten sammenligne det med kakebiter som stables oppover, fortsetter han.

Hvorfor må treet hentes helt fra Sveits, når vi har så mye skog rundt oss?

– Det er dessverre ingen norske leverandører som har kapasitet til å levere den mengden limtre og massivtre som etterspørres i Norge i dag, forklarer Geir Vik, som for øvrig er kommunens prosjektleder på «Samling».

Økende etterspørsel etter leiligheter

Etatsleder Ellisiv Hovig forteller at kommunen har fått en rekke henvendelser fra interesserte kjøpere. 2 av de største leilighetene er allerede solgt, og 2 andre er reservert. Kommunen forventer at interessen blir enda større etter hvert som bygget reiser seg.

De ti leilighetene ligger i andre og tredje etasje i bygget. Leilighetene vil få balkong vendt mot sør-øst, rett mot sør eller mot sør-vest, noe som vil gi gode sol- og utsiktsforhold.

Hvis du vil lese mer om leilighetene, kan du finne informasjon på nettsiden samling-bolig.no.

Hele byggeprosessen kan du følge dag for dag her.

Heissjakt og trappesjakt monteres i Samling. Begynnelsen av uka.