Mennesker trenger mennesker og mange mennesker i vårt nærmiljø er ensomme og mangler en fortrolig venn. Å være en besøksvenn er meningsfylt arbeid hvor du hjelper andre mennesker og er til stede for mennesker som trenger støtte.

Annonse

—I Sør-Odal og Nord-Odal er det mange ensomme mennesker og vi i Røde Kors besøksvenner bidrar til å gjøre hverdagen lettere for ensomme i alle aldre, forteller rådgiver i Hedmark Røde Kors, Margrethe Nordby.

— Mennesker mangler tilhørighet, flere blir stående utenfor og dessverre er det ganske mange i en slik livssituasjon forteller de nyeste tallene. I dag har vi fire frivillige i Odalen og nå ønsker vi å bygge opp en robust besøkstjeneste med et mangfold av mennesker fra forskjellige kulturer og aldre, forteller Nordby som har fagområde besøkstjeneste i Hedmark.

Ensomheten kjenner ingen alder

Besøksvenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker og som besøksvenn i Røde Kors blir du godt ivaretatt med opplæring og oppfølging og du får kjenne på den gode følelsen av å glede andre.

— Du er en del av et fellesskap som er svært meningsfylt, du gir mye og du får mye, forteller Nordby.

— Nå vil Røde Kors etablere et tilbud på tvers av Odals-kommunene og inviterer deg til å bruke litt av din tid som frivillig besøksvenn i Røde Kors, sier Nordby.

Utgjør en stor forskjell

Besøksvennen og den som får besøk bestemmer sammen hva de skal gjøre. Gå tur eller gjøre andre sosiale aktiviteter – eller treffes bare for å prate. De fleste besøksvenner har én person de besøker fast, som regel en time eller to i uka, og det utgjør en stor forskjell for mange.

— Den ukentlige kaffekoppen med en besøksvenn har en verdi som vanskelig lar seg beskrive eller måle, legger Nordby til.

Bli besøksvenn i Odalen

Nye besøksvenner fra Nord-Odal og Sør-Odal inviteres til besøksvennkurs i kantinen i 1. etg. på Nord- Odal sykehjem 19. september kl. 1800 – 2100. Kurset er gratis.

— Kurset er ikke forpliktende og det er helt lov å bare komme å lære, sier Nordby.

Inviter gjerne med en venn, kollega eller familie og meld dere på besøksvennkurs for nye frivillige i Odalen via  dk.hedmark@redcross.no innen 15. september.

For spørsmål og mer informasjon ta kontakt med Margrethe Nordby på tlf. 950 97 050.