150 odølinger tok turen til vårmarkedet

  Annonse

   

  Nærmere 150 personer tok turen innom Odal Kompetansesenters Vårmarked for å handle, drikke kaffe, spise sveler og høre på lokale spellemenn i det nydelige vårværet.

  — Vi var utrolig heldige med været og her var det mange trivelige besøkende – og god stemning. Jeg tror det har vært nærmere 150 personer innom for å handle, drikke kaffe, spise sveler og høre på våre lokale spellemenn, sier tiltaksleder Jon Espesæter.

  Gapahuk med bål og stekte sveler

  Ved gapahuken var det laget til bål med kokekaffe, og det ble stekt sveler. Inne var butikken full av ulike ting fra egen produksjon. Vaskeriet var godt besøkt av de som ville benytte tilbudet på vask av dyner og puter, og mange var det også som ville bestille t-skjorter og gensere med egen tekst.

  Nord-Odal arbeids- og opplæringssenter  (NOAO) hadde egen utstilling for å selge de fine tingene de lager der. Jentene fra GoSjokoladen i Follebu solgte sine sunne sjokoladevarianter, basert på rene råvarer og naturlige søtstoffer.

  Helt nytt produkt i år

  Opptenningsrullene – Suddibusser er et av våre viktigste produkter, men i løpet av vinteren har vi også brukt aviser som folk har gitt oss til å lage frø poser, som er et nytt produkt. Vi kaller produktet; Det Lille Gartneri, og det består av en oppbevarings-eske med fire store eller ni mindre frøposer.

  Perfekt til å så sommerens blomster- eller grønnsaksfrø. Posene lages av våre medarbeidere av ferdig leste aviser som kuttes og formes til små poser. Posene kan settes direkte i jord etter at spiringen har kommet i gang, og frøposene kan stå i esken til spirene er klare til å plantes ut, forteller Espesæter.

  Mer synlige

  Odal Kompetansesenter ønsker å være mer synlig i lokalmiljøet, og etter at vi flyttet inn i nye lokaler i Bunesvegen 59, er det nå lettere for folk å komme innom butikken vår. Butikken og vaskeriet vårt er åpent hver dag fra 08.00 – 15.00, torsdager har vi åpent til 17.00.

  Butikken var fylt med produkter – og klar til innrykk av nye og gamle kunder. Frøposene og Det Lille Gartneri er et nytt produkt. Folk koste seg med kaffe og sveler i vårsola. Linda og Serdar fra NOAO solgte egne produkter. Randi, linda og Ida fra GoSjokoladen hadde besøk av Marius som var 30 år denne dagen. Heidi og Ellen er klare til å ta imot kunder til OK vaskeri. Våre lokale spellemenn: Audun, Kay, Halgeir og Terje skapte god stemning på markedet.